MSKÜ'lü Araştırmacıya Macar Liyakat Nişanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak, Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından Macar Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Aynı zamanda Türk Macar Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ( TÜMACAM) kurucusu ve Müdürü olan Prof. Dr. Melek Çolak, Türk-Macar kültürel ilişkilerinin gelişimine verdiği katkıların ve bilimsel çalışmalarının bir göstergesi olarak Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szíjjártó'nun teklifiyle ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novák'ın tensipleriyle, üstün hizmet nişanı olan Macar Liyakat Nişanı ile taltif edildi.

Prof. Dr. Çolak’a nişanı ve beratı, Ankara'da Macaristan Büyükelçiliğinde yapılan bir törenle Büyükelçi Viktor Mátis tarafından takdim edildi. Törende Prof. Dr. Melek Çolak’ın yakınları, meslektaşları ve öğrencileri yer aldı.

Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gábor Fodor’un ve Büyükelçi Viktor Mátis’in konuşmaları ile başlayan tören, Prof. Dr. Melek Çolak’ın Türk-Macar ilişkilerinin önemini ele aldığı teşekkür konuşması ile son buldu.

Macar Liyakat Nişanı’nın tercümesi şöyle:

“Tarihçi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Türk Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü DR. MELEK ÇOLAK’a Macar-Türk tarihi araştırmaları alanında verdiği 20 yıllık emeği, ayrıca üniversite hocalığı ve ekol yaratan bilimsel faaliyetlerinin takdiri için MACAR LİYAKAT NİŞANI ŞÖVALYE HAÇI ödülünü veriyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN