Nif Kiraz Festivali Coşkulu Geçti

Bu yıl 22.si yapılan Nif Kiraz Festivali'nde hareketli türküler eşliğinde vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Bu yıl 22.si yapılan Nif Kiraz Festivali’nde hareketli türküler eşliğinde vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Fethiye'nin Nif Mahallesi’nde geleneksel hale gelen Kiraz Festivaline bu yılda yoğun ilgi oldu.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Nif Mahallesi’nde düzenlenen 22. Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival, Dibekdereli Zurnacı Aykut Girgin sahnesi ile başladı. Halk oyunları gösteri ile Fethiye Belediyesi sanatçıları Aysun Karasaçlı ve Ali Tunç’un seslendirdiği birbirinden farklı eserler ile festival şenlik alanına döndü. 
Söylenen şarkı ve türkülerin ardından en hızlı kiraz yeme ve en iyi kiraz yetiştiricisi yarışması yapıldı. Yarışmaların kazananlarına ödüllerini Nif Mahallesi Muhtarı Ferat Uysal takdim etti. Yarışmaların ardından Ferat Uysal ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklamalarda bulundu.

“Festival bir yerleşim yerinin kılcal damarlarıdır”
Nif Mahallesi Muhtarı Ferat Uysal yaptığı konuşmada "Müthiş bir coşku, müthiş bir kalabalık var. Sevgili Belediye Başkanım, değerli siyasi parti kurulu üyelerim, sevgili muhtar arkadaşlarım, değerli anneler, değerli babalar, uzaktan yakından festivalimize katılan değerli misafirlerimiz hepiniz hoşgeldiniz. Fethiye Belediye Başkanlığı öncülüğünde 22.sini düzenlediğimiz Kiraz Festivali'ne hepiniz hoşgeldiniz. Hepinizi büyük bir coşkuyla selamlıyorum. Katılımlarınızla bizi onurlandırdığınız için sonsuz minnettarız. Bir ekip çalışmasıyla ortaya çıkan programlar sizlerle daha güzel oluyor. Böyle güzel bir Haziran akşamında festivalimizi hep beraber kutluyoruz. Festival bir yerleşim yerinin kılcal damarlarıdır. Festivaller kültürel bir olgudur. O yörenin gelişmişliğini, örf ve adetlerinin yaşatılmasında önemli bir rol oynar. Festival demek birlik demek. Festival demek yıldızlı bir göğün altında yan yanayız demek. Festival burada aşkı mutluluğu bize hissettiriyor. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca'ya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e ayrı ayrı teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.
"Fethiye'yi bir sanat merkezi yapabilmek adına dört yıldır gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz.”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, festivalle ilgili konuştu. Karaca, konuşmasında dört yıldır güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti. Karaca: “Halk konseri ile, rock konserleri ile Fethiye'yi bir sanat merkezi yapabilmek adına dört yıldır gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz. Fethiye'mizde hiç mazeret üretmeden herkese eşit miktarda, siyasi görüşüne bakmadan, ırkına dinine bakmadan insanları ayrıştırmadan herkese hizmet ediyoruz. Daha önceki belediye başkanlığımda olduğu gibi yine de seçildiğim günden itibaren rozetimi bir kenara bırakaraktan herkese eşit hizmet yapıyoruz. Bugün Nif'teyiz. Daha önceki belde belediye başkanlığım döneminde muhtarım şahittir burada zor imkanlarda yapılan festival için ben Kumluova Belediye Başkanı iken hep muhtarımızın yanında oldum. Fethiye Belediye Başkanı olduğumda da tüm sorumluluğu üzerime alarak muhtarımıza hangi sanatçıyı getirmemizi istediğini sordum. Dört yıldır da muhtarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” Diye konuştu.
Açıklamaların ardından sahneye beklenen isim Ramazan Çelik çıktı. Festivale katılan vatandaşları coşturan Çelik’in sahnesi renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar ile bol bol resim çektiren sanatçı Ramazan Çelik, Nif’te düzenlenen Kiraz Festivali’nde sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kendisine kiraz ikramında bulunan sevenlerine şükranlarını sundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN