Sağır, 'Yerel Seçimler Adaya Bağlıdır'

Seydikemer İttifakı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, 3'lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Başkan Adayı Sağır, 'Belirli planlar dahilinde bu göreve talip olduk. Siyasi parti tercihine ise Seydikemer halkının düşünceleri doğrultusunda karar verdim' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Her hafta saat 20.00’de Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu  Seydikemer İttifakı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır oldu. Programa konuk olan Başkan Adayı Sağır; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Sağır, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.

Kanaat Önderleri İle Görüşmelerim Oldu 
Seydikemer İttifakı İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, “Hizmet etmeyi seven birisiyim. Hiçbir zaman siyasetten uzak kalmadım. Seydikemer’in ilçe kimliği kazanması ve odamızın kuruluşunda büyük sıkıntılar çektik. Esnaflarımızdan da siyasetin içerisinde yer almam için talepte bulunanlar oldu. Adaylığım yönünde olumlu geri dönüşler aldım. Bu tercihi de tek başıma yapmadım. İstişare ile bu yola çıktım. Anketler yaptırıp, kanaat önderleri ile görüştüm.

Gerekli çalışmaları yaptık ve kendimizden eminiz. Diğer partilerden de çok ciddi şahsi destekler alıyorum. 2017 yılından bu yana akademisyen arkadaşlarımız ile değerlendirmelerimiz oldu. 2019 yılında adaylığı düşünmedik. Belirli planlar dahilinde bu göreve talip olduk. Siyasi parti tercihine ise Seydikemer halkının düşünceleri doğrultusunda karar verdim. Matematik bilimi doğrultusunda hareket ederek, başarıya ulaşmanın yolunun İyi Parti olduğunu belirledik. Bir de genel seçim sürecinde alınan oy oranına baktık” şeklinde ifadeler kullandı. 

Bölgemize Daha Fazla Hizmet Sağlayabilmek İçin De Siyaset Arenasında Yer Alıyorum 

Başkan Adayı Sağır, “Adaylık düşüncesini ilk olarak ilçe başkanımız ve milletvekilimiz ile görüştüm. Sahip olduğum bilgi birikimi göz önünde bulundurularak, adaylık sürecinde pek sıkıntı çekmedim. Aday adaylığı süreci derin çatlaklara ve kırgınlıklara neden olabiliyor. İyi Parti yönetimi burada sürece çok iyi hakim olduğunu söyleyebilirim. Aday adaylığı partiler için zenginlik gibi görünse de çıkmaza girilmesine neden olabilmektedir. Bölgemize daha fazla hizmet sağlayabilmek için de siyaset arenasında yer alıyorum” açıklamasında bulundu.  

Bilinirlik Önemli Değil Önemli Olan Bulunduğun Yere Hizmet Getirebilmek 

Sağır, “Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı kurduğumuz zaman ben buranın tapusunu almadığımı söylemiştim. Nitekim de 1 Aralık 2023’de görevden istifa ettim. En büyük hizmet odanın kurulmasıydı. Yeni işyeri açacak girişimlere yönelik kurslarımız oldu. Seydikemer’in tanıtımına yönelik etkinlikler gerçekleştirdik.

9 yıl oda başkanlığı görevini en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Kamuoyu yoklamalarında da beklediğimiz neticeyi alınca belediye başkan adayı olmayı kararlaştırdım. Bilinirlik önemli değil önemli olan bulunduğun yere hizmet getirebilmek” diye konuştu. 

Yerel Seçimler Adaya Bağlıdır
Başkan Adayı Sağır, “Seydikemer turizmden gerekli payı alamasa da Türkiye’ye açılan yol ilçemizden geçiyor. Tarım sektörü var. 12 ay bir ticaret var. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta Muğla’da birinci sırada… Seydikemer ve Kavaklıdere ilçeleri AK Parti’nin kalesi konumunda.

Yerel seçimler adaya bağlıdır. 2019 yılındaki veriler arasındaki makas çok fazla değil. Hiçbir partinin, hiçbir ilçede garantisi yok. Türkiye’de bunun birçok örneği var. Seydikemer’de seçimi almakta bir sıkıntı görmüyorum. Bir defa benim parti ayrımım yok” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN