Sahte Ruhsata Operasyon

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli bazı personellere yönelik olarak, Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan tespitlerden sonra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın talimatı ile savcılığa intikal eden sahte ruhsat iddialarına yönelik olarak operasyon yapıldı. Yapılan operasyonun ardından iddialara yönelik araştırma ve incelemeler devam ediyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yaklaşık altı ay önce Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce bazı ruhsatların sahte olduğu tespit edildi. Konunun Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya intikal etmesi üzerine Karaca savcılığa bilgi verdi. Bunun üzerine araştırmalarına başlayan savcılığın talimatı ile Zabıta Müdürlüğü’nde görevli bazı personellerin yolsuzluk yaptığı, verilen ruhsatları  sahte evraklarla verdikleri iddialarına  yönelik olarak emniyet güçlerince operasyon yapıldı.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yapılan operasyonun aynı günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı CHP Fethiye İlçe Teşkilatı Rozet Takma Töreni’nde yaptığı konuşmada “Bende belediye başkanı olarak ikinci dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman partimizin iktidarlığında belediye başkanlığı yapamadım. Nasıl zor şartlar altında belediye başkanlığı yaptığımı sizler tahmin edemezsiniz. Her gün müfettişler bizde. Nur topu gibi bir müfettişimiz daha oldu. 28 tane müfettiş şu ana kadar Fethiye Belediyesi’ne geldi. İnanılmaz bir baskı altındayız. Ama ne yaparsa yapsınlar, derler ya ‘Abdestimizden şüphemiz yok’. 28 değil 208 müfettişte gelse, buyursunlar gelsinler. Bizler partimize layık olmaya devam ediyoruz” demişti.
Yapılan operasyon ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Bilgimiz ve talebimiz ile başlatılan bir soruşturma.maksatlı bir biçimde saptırılarak bilgi kirliliğine yol açmaktadır. Yaklaşık 6 aydır. Belediyemiz ve savcılık işbirliğinde yürüttüğümüz konunun detayları şu şekildedir. Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan kontroller sırasında gerçek olmayan ruhsatlar olduğunu gördük ve savcılığımızı bilgilendirdik. Yürütülen soruşturma savcılığımız ile işbirliği içerisinde devam etmektedir. Konunun imar müdürlüğü ile ilgisi bulunmamaktadır. Gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN