Tilkici, 'Bu bir hizmet yarışı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Av. Aydın Tilkici, 3'lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Tilkici, 'Yerel seçimler öncesinde başvuru yapıp yapmama konusunda çok düşündüm. Bana gelen talepler ve düşüncem sonucunda vardığım kanıya istinaden aday adayı olmaya karar verdim' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Her hafta saat 20.00’de Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Av. Aydın Tilkici oldu.

Programa konuk olan Aday Adayı Tilkici; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Tilkici, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.

Fethiye’ye Hizmet Edebilmek Adına Elimizi Taşın Altına Soktuk
Programa kendini tanıtarak başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Tilkici, “Cumhuriyet Halk Partisi adeta benim evim gibi… Gençlik kollarında, il ve ilçe yönetimlerinde görev yaptım. Genel seçimler sürecinde milletvekili aday adayı oldum. İl kongresinde ve genel merkez kurultayında bir değişime gidildi. Bu süreçte yerel seçimler öncesinde başvuru yapıp yapmama konusunda çok düşündüm.

Bana gelen talepler ve düşüncem sonucunda vardığım kanıya istinaden aday adayı olmaya karar verdim. Şu zamana kadar hep genel siyaset arenasında oldum, hiç yerelde sahaya çıkmadım. Fethiye’ye hizmet edebilmek adına elimizi taşın altına soktuk. Kafamızdaki projeleri gerçekleştirerek yaşadığımız ilçeye katma değer sağlamak adına bu yola çıktık” şeklinde ifadeler kullandı. 

Ülkemiz Ağır Bir Ekonomik Krizde
Asgari ücret artışını da değerlendiren Aday Adayı Tilkici, “Geçen yıl da yüzde 50 civarında bir asgari artış ücreti oldu ama bunun yeterli olmadığını ilk 6 aylık dönemde gördük. Hemen ardından yüzde 30’luk bir ilave yapıldı. Bu yeterli olmadı. Yüzde 50 seviyelerinde zam yapıldı. Yaşadığımız süreçte yansıyan enflasyon yüzde 85. Bu rakam şu anda da yetersiz kalacak. Yapılan artışın karşısında yılbaşından sonra birçok kalemde tekrar ücret artışları olacak. Bence hem eksik hem de yanlış… İşçilerin sıkıntılarını yakından biliyorlar.

Meydana gelen olumsuz durumların da farkındalar. Bu durum suç oranını da arttırıyor. Ülkemiz ağır bir ekonomik krizde. 2024 yılında bence 2023 yılını arayacağız. Tarım ve hayvancılık bitti. Turizm ise bitme noktasında. Yapılan şu zammın şu anda bir karşılığı yok. Enflasyonun önüne geçmek üretimin olması gerekiyor” diye konuştu. 

İl Kongresi Ve Genel Merkez Kurultayı Sürecini Anlattı
İl kongresi ve genel merkez kurultayı sürecinde yaptığı çalışmaları anlatan Tilkici, “Genel seçim sürecinde yaşanan bazı durumlardan dolayı, değişimi savunan il başkan adayını destekleme kararı aldım.

Şahsım da kurultay delegesi olarak seçimlere girdik. Burada kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olurken, kurultay delegeliğine seçildim” açıklamalarında bulundu. 

Olumsuz Bir Geri Dönüş Almadım
Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Tilkici, “Aday adaylığım ile ilgili olarak hiç olumsuz bir geri dönüş almadım. Çocukluğumdan bu yana kiracı olarak Fethiye’nin 10 mahallesinde ikamet ettik.

İlçemizin her bölgesinde okul arkadaşlarım var. Herkes bu durumu olumlu bir şekilde karşıladı. Mevcut belediye başkanımızdan bir sıkıntımız yok. Fethiye için bir değişim olacaksa biz varız.

Başkanımızla birlikte 7 aday adayımız var. Kim aday gösterilirse biz yanında sonuna kadar çalışacağız. Burada maksat yerelde de bir katkı sağlayabileceğimizi kamuoyuna göstermek. Parti içerisinde bana ne görev verilirse, onur duyarak yaparım. Diğer partilerin aday adayları da bizim için çok kıymetli. Bu bir hizmet yarışı” şeklinde konuştu. 

Halka Karşı Siyaset Yaparsanız Her Zaman Başarısız Olursunuz
Kurultay sürecinde Özgür Özel için tek imza veren delegenin kendisi olduğunu söyleyen Aday Adayı Tilkici, “Kurultay sürecinde yapılan görüşmelerde değişimi savunduğum için tercihimi Sayın Özgür Özel’den yana kullanacağımı söyledim.

Diğer 13 kurultay delegesi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için imza verdiğini ifade ettiler. Daha sonra beni aradılar, ben de kibarca imza veremeyeceğimi izah ettim. Ben değişimcilerin desteğini alarak kurultay delegesi seçildim. Halk ve sokak değişim istiyordu. Halka karşı siyaset yaparsanız her zaman başarısız olursunuz. Ben sokağın sesini dinledim ve delegasyonla görüş alışverişinde bulundum” dedi. 

CHP’li Bir Belediye Başkanının Olması, Benim İçin Her Şeyin Üstündedir
Tilkici, “Fethiye’de CHP’li bir belediye başkanının olması, benim için her şeyin üstündedir. Belediye başkanımız tarafından güzel hizmetler yapıldı. Ben dahil tüm aday adaylarının daha iyi yapabilmek adına bu yola çıktığını düşünüyorum. Partimizin her üyesi, belediye başkan aday adayı olabilir.

Bodrum’a bakarsak, mevcut belediye başkanı Sayın Ahmet Aras’ın karşında 25 aday adayı var. Herkesin bir gerekçesi mutlaka vardır. Aday adayının fazla olması parti için kinetik enerji sağlar. Ziyaretlerde bulunuyorlar, programa katılıyorlar ve vatandaşlara projelerini anlatıyorlar. Önümüzdeki günlerde belirlenen aday, aday adaylarının projelerinden faydalanıp farklı çalışmalar ortaya koyabilir.

Böylelikle birlik ve beraberlik de sağlanır. Hizmetler açısından da hükümet partisi olmadığımız için karşılaşacağımız zorluklar olabilir. Fethiye halkı için burada ne gerekiyorsa yapılması gerektiği kanaatindeyim. Hizmet bir şekilde alınmalı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN