TOBB Proje Okulundan 106 Öğrenci Mezun Oldu

MUTSO'nun hamiliğini yürüttüğü Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL'nin 106 öğrencisi mezun oldu. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında 2019 yılında imzalanan mesleki eğitim işbirliği protokolü kapsamında Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) TOBB proje okulu kapsamına alınmıştı. Bu kapsamda faaliyetlerini Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Muğla Ticaret Borsası (MTB) hamiliğinde yürüten Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, 12’nci sınıflar mezuniyet töreni 15 Haziran Perşembe günü okul bünyesinde gerçekleştirildi. 

Elektrik- Elektronik, Mobilya ve İç Tasarım, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Tesisat ve İklimlendirme Bölümlerinde eğitim gören 106 öğrencinin mezun olduğu programda MTB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Okul Müdürü Hamit İzdaş başta olmak üzere öğrenciler ve veliler yer aldı. 

Programda konuşma yapan MUTSO Başkanı Karakuş, şu ifadelere yer verdi: “TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında, Ticaret Borsamız ile birlikte okulumuzun ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi desteği 2019 yılından itibaren büyük bir gurur ile gerçekleştiriyoruz. Çünkü bu kentin iş insanları olarak biliyoruz ki en büyük yatırım eğitime yapılan yatırım. Bu süreçte bizimle işbirliği sağlayan, okulun ihtiyaçlarını en akılcı şekilde aktaran, öğrencilerin faydasına olacak her proje ve çalışmaya dokunmamıza olanak sağlayan değerli okul yönetimimize teşekkür ediyorum. Ailelerin en büyük kaygısı çocuklarının geleceği. Sabit bir gelir garantisi. Bu nedenle herkes çocuğu doktor, hâkim, öğretmen, belediyeci, memur olsun, maaşı garanti olsun istiyor. Ama farkında değiliz ki, usta yetişmez oldu. Günümüzde ustalar eleman bulamıyor. İleride bizde usta bulamayacağız. En ufak bir işi yaptırabilecek düzeyde bilgi ve beceriye ihtiyaç duyacağız. Gelecek zanaatta, gelecek girişimcilikte.”

Mezun olan öğrencilere hitap eden Başkan Karakuş, “Birlik Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da sıklıkla ifade ettiği gibi;  bize hep ‘icat çıkarma’ dediler. Sizler lütfen icat çıkarın. Eski köye yeni adet getirin. Üretin ve yaptığınız her işe ve üretime lütfen teknolojiyi dâhil edin. Artık sermaye değil fikirler önemli. Başarısızlıktan korkmayın ve kendi ilkelerinizi belirleyin. Konfor alanınızdan çıkın. Yaptığınız her işte, bulunduğunuz her ortamda vicdanlı, adaletli ve dürüst olun. Geleceğinize siz yön verin. Hepinize başarılı, sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum.” ifadelerine yer verdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN