Vatandaştan taksiciye teşekkür

Olayın gerçek kahramanının kendisi olmadığını belirterek ismini vermeyen ve sadece adının soyadının baş harflerini veren A.T. isimli vatandaş kendisine yardımcı olduğunu söylediği taksici Adem Sarı'ya teşekkür mektubu yazdı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kendisinin sürekli bisiklet binerek spor yaptığını belirten A.T. geçtiğimiz günlerde yine bisikleti ile spor yaparken başından geçen 2 talihsiz olayda hiçbir menfaat beklemeden kendisine yardımcı olan taksici Adem Sarı’ya teşekkür etmek için bağlı bulunduğu Fethiye Şoförler ve Otobobilciler Odası’na mektup yazdı. Yazığı mektupta Adem Sarı’ya teşekkür eden A.T. mektubu Fethiye’de güzel  insanların ve iyi esnafların olduğunu herkesin bilmesi için yazdığını ifade etti.

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’na gelen teşekkür mektubunu sosyal medya hesabından paylaşan Oda Başkanı Şaban Taşar’da, “Odamız üyesi Tuana Taksi Durağı esnafımız Adem Sarı ile bir vatandaşımız arasında geçen olay ile ilgili vatandaşımız Adem beye teşekkür mektubunu tarafımıza iletmiştir. Adem Sarı'ya bu davranışından dolayı teşekkür eder, çalışma hayatında başarılar dileriz” dedi.

A.T isimli vatandaş yazdığı mektubunda, “ Ben Foça Mahallesi’nde ikamet eden Fethiye’nin yerlisi bir vatandaşım. Sürekli bisiklete biner uzun yollar yaparım. Bu benim için bir tutku ve alışkanlıktır. Çalış, Yeşil Vadi, Karaot, Tuana çevresi hemen her gün gittiğim rotalarımın başını çeker. Yaklaşık 6 ay önce Yeşil Vadı’den geri dönerken dilimi büyük bir arı soktu ve dilim bir anda ağzıma sığmayacak kadar şişmeye büyümeye başladı. Hızla anayola indim gördüğüm ilk marketten buz alıp zehirin daha fazla yayılmasını önlemeye çalıştım. Bu arada marketteki beyden bana hızlı bir taksi bulmasını rica ettim. ‘Ambulans çağıralım’ dedi ama ambulans gelene kadar geç olurdu.
O arada komşusu olan bir taksi sahibi bir arkadaşını aradı. Taksici arkadaş birkaç dakika içinde beni aldı ve hastaneye yetiştirdi. O anda üzerimde yeterli nakit param yoktu. Beni beklemesini, tedavim bitince eve geçip ücreti orada vereceğimi söyledim. Ama o bunun acil bir durum olduğunu, paranın önemi olmadığını söyledi ve gitti.
Daha sonraki gün marketteki arkadaşa parayı bıraktım. Taksici arkadaşın telefonunu aldım mesaj atarak ona teşekkürlerimi ilettim.
Birkaç gün önce Yeşil Vadi’de bu kez lastiğim patladı. Aklıma ilk yine o arkadaş geldi ve telefon açtım. Beni hatırladı, yerimi söyledim. 5-10 dakika sonra geldi ve beni Çiftlik’te bir bisiklet tamircisine bıraktı. Param olup olmadığını, gerekli olursa bekleyip bisikletçinin parasını verebileceğini söyledi.Üstümde para olduğunu ancak tamirin ne kadar tutacağını bilmediğimi söyleyince ‘tamam sorun değil’ dedi ve gitti.
Ertesi gün yine markete ücreti bıraktım. Kendisine teşekkür mesajı attım. Bana geri döndü ‘teşekküre gerek olmadığını böyle şeylerin insanlık görevi olduğunu ne zaman ihtiyacım olursa gece gündüz arayabileceğimi,  hatta sürekli oralarda bisiklete biniyorsun bana uğra sana bahçeden portakal mandalina toplayalım çayımızı kahvemizi iç’ dedi.
Neden bunu bize yazdın? diye bir soru gelebilir aklınıza. Ben sadece güzel kentimizde güzel bir insan ve esnaf yaşadığını bilmenizi istedim sadece. Kendi adımı yazmaya gerek görmüyorum. Çünkü bu hikayenin öznesi ben değilim. Saygılarımla” diye yazdı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN