Yellice ''Bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum!''

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'nde Samsun'a çıktığı noktaya dikilen Onur Anıtı'na yapılan saldırıya karşı açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yellice, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "57 yıllık yaşamını Türk Milleti'nin kurtuluşuna adayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 11 Ekim 1922'de zaferle sonuçlandırdığı ve sonrasında bugünlere gelmemizi, bugünleri görmemizi ve bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğiyle nefes alabilmemizi sağladığı Kurtuluş Mücadelesi'nin 19 Mayıs 1919 yılında ilk adımını attığı yere dikilen Onur Anıtı'na iki kendini bilmez tarafından saldırı gerçekleştirilmeye çalışılmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu mücadelesi müttefiklerin talihinin en acı darbelerinden biridir. O, Türk Milleti'nin kurtarıcısı olmakla kalmamış, insanlığın da en büyük evladı olmuştur. Yirminci asrın en büyük gerçeğidir. Zekanın, şahsiyetin ve yeteneğin dev simgesidir. Türk Milleti'nin ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan bir baştır. Milletine bu kadar az zamanda bu ölçüde hizmet edebilen tek devlet adamıdır. Çağımızda hiçbir isim Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadar büyük saygı yaratmamıştır. Kendisinin de “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” diyerek ifade ettiği üzere bize sunduğu hediyeyi, bize bıraktığı emaneti, bu tarihi ve milli ortak değeri kavrayamayan kimseler elbette olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, milletlerin temeli ve onları ayakta tutan ekonomik güç, para, teknoloji, silah değildir. Elbette bunlar da lazımdır. Fakat asıl temel milli ve manevi değerlerdir. Milli ve manevi değerler, milleti ve toplumu bir arada tutan ve onları birlikte yaşatarak mutlu ve huzurlu eden varlıklardır. Yüzlerce yılın birikimi olan bu değerlerin korunması toplumun korunması anlamında gelmektedir. Netice olarak; bir milli değer, ülkenin ülke olduğunun ispatıdır.
Türk Milleti’nin Kurtuluş Mücadelesi’nin sembolü olan bu milli değerimize yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıyı gerçekleştiren hainlerin en kısa sürede gereken cezayı almasını ve bu hain zihniyetin son bulmasını can-ı gönülden temenni ediyorum.’’ 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN