Zamlı faturalar çileden çıkardı

1 Ocaktan itibaren elektriğe yüzde yüz yirmi beşe varan oranlarda yapılan zam faturalar gelmeye başlayınca kendini hissettirdi. Bir önceki aya göre yüzde yüz yirmi beş oranda zamlı faturaları gören vatandaşlar isyan etti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Elektriğe 1 Ocak’tan itibaren yüzde yüz yirmi beşe  varan oranlarda yapılan zam elektrik faturaları gelmeye başlayınca kendini hissettirdi. Zamlı faturaları gören vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. 1 Ocak’tan itibaren ayrıca kademeli elektrik faturası dönemine de geçilmişti. Sadece meskenlerde uygulanan kademeli elektrik faturası ticarethanelerde uygulanmıyor.
Kademeli elektrik tarifesi uygulamasıyla birlikte elektrik tüketimi 150 kilovat saat altında olan tarifelere yüzde 50, 150 kilovat saatin üzerindeki tarifelere ise yüzde 125 zam uygulandı. Yapılan zamlardan sonra 31 Aralık 2021 tarihinde bir hane, kilovat başına 0,91555 TL ödeme yaparken bu rakam şimdi en az 1,37 TL oldu.. Eğer aylık  tüketim  miktarınız  150 kilovatın  üzerine çıkıyorsa, bu kez de 2,06 TL'lik tarife üzerinden faturalandırılmaya başlandı.
Son gelen zamlı elektrik faturasından şikayet eden vatandaş “Fazla kullandığımız halde geçen ay  315 TL fatura geldi. Zamdan sonra 900TL geldi. Allah herkesin yardımcısı olsun. Yapacak bir şey yok. Yapılacak var da, inşallah o da yapılır ve kurtuluruz. Yapacak çok şey var. Bu halkın akıllanması için 1500-2000 TL  gelmesi lazım. Daha akıllanmazlar. Akılları başlarına geldiklerinde her şey bitmiş olacak. İnşallah akıllanırlar” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN