109 Yıllık Destan Seydikemer'de Gururla Kutlandı

Kahraman Mehmetçiğin 109 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek şehit kanlarıyla yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Seydikemer'de gururla kutlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’de Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü düzenlenen törenle kutlandı. Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtında düzenlenen törene; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Demiriz, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, muhtarlar, Şehit yakınları ve gaziler,  belediye birim müdürleri, ilçe kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba yaptı.

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma töreninin ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Seydiler Mahalle Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret eden Kaymakam Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli, şehit aileleri ve gaziler dualarda bulunup, şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı. 
Şehitlik ziyaretinin ardından Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Seydikemer Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi programına geçildi. 
Saygı duşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma programı Kuranı Kerim Tilaveti ile devam etti. 
Anma programında günü anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan “Dinleyin Ağalar” isimli oratoryo gösterimi yapıldı. Salondaki izleyicilerden tam not alan oratoryonun ardından “Çanakkale Şehitlerine” ve “Dur Yolcu” şiiri okunup sinevizyon gösterimi yapıldı. Program “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” türkü seslendirilmesinin ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN