2. El Araç alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Her geçen gün kur fiyatlarının ve vergi oranlarının artmasıyla 2. el araçlara yönelim arttı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

2. el araçlara yönelimin arttığı bu günlerde FRT TV olarak sanayi esnaflarından Mustafa Yar'a "2.el araç satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları" sorduk. 

"  İkinci el araca talep yoğun"
 İşimiz çok yoğun, sıfır araçların pahalılığından dolayıda ikinci el arabaya çok talep var. Onun için günde 3,4 tane ikinci el araç alıp bakımına, yağ bakımına getiren arkadaşlarımız var. 
“İkinci el araç alanlar ilk olarak tamirhane götürmeli”
İkinci el araç alanlara tavsiyemiz, ilk olarak tamirhane götürüp yağlarını ve sularına dikkat edip baktırmaları lazım ve tabikide  iç bakımlarını yaptırsınlar. Burası Fethiye sıcak memleket,  bu yüzden yola çıkmadan önce mutlaka aracın yağına ve suyuna bakılmalı. 
“Kendi başlarına gidip araç almasınlar”
Kendi başlarına gidipde araç almasınlar, bunları çok görüyoruz ve yaşıyoruz. Bize getirsinler, biz aracın kaportasına ve motoruna ve motor durumuna bakalım.Bu konuda mağdur olan birçok arkadaşımız ve vatandaşımız var. Vatandaşımız, arabayı aldıktan sonra getiriyor ve arabaya bakmamızı istiyor. . Motor ve şanzıman tam bitik oluyor. Arabayı aldıktan sonra yapacak bir şey yok. Çünkü bunların hepsini topladıktan sonrada nereden baksan 35 – 50 bin lira arasında maliyet oluyor.
İkinci araç aldıktan sonra bizim müşterilerimiz bize getiriyorlar. Biz yağını, suyunu değiştiriyoruz. Bakımlarını yapıyoruz. Bu şekilde gönderiyoruz. Yıllık bir bakım yapılıyor ondan sonra devam ediliyor. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN