2. El Oto Pazarında Talepler Düşüşte

Uzmanlar, ekonomide yeni kararların etkisiyle önümüzdeki aylarda 2. el otoya talepte azalma yaşanmasını bekliyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Quick Finans’ın yayınladığı 2. El Oto Raporu’nun 2023 yılı Temmuz ayı verilerinin yer aldığı güncel sayısında sektöre dair trendler paylaşıldı. SmartIQ iş birliği ile hazırlanan raporda, satış rakamları, fiyat trendleri ve satış hızı değişimleri değerlendirildi. 

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Fethiye de sektör temsilcileri “2. el oto pazarında önümüzdeki aylarda gittikçe artan finansmana erişim zorlukları yanında, yeni ekonomi yönetiminin kararlarının etkisiyle 2. el otoya talepte azalma yaşanacağını belirterek, 2. el araç satışlarında ticari amaçlı ilginin azaldığını ifade ettiler. 

Rapora göre 2. el oto pazarında temmuz ayında toplam 342 bin adet araç el değiştirdi. Segment bazında değerlendirildiğinde satılan araçların yarısı C segmentinde gerçekleşirken, bunu sırasıyla B segmenti ve D segmenti takip etti. Temmuz ayında ortalama satış süresi tüm segmentlerde artış göstererek ortalama 50 günü aştı. Geçen yıl aynı dönemde bu süre ortalama 31 gündü. Hazirana göre ise temmuz ayında araçların ortalama satış süresi 4 gün uzadı. Segment bazında tüm segmentlerde yavaşlama görülürken, en çok A ve B segmentlerinde satış hızında düşüş yaşandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN