Aday Adayı Pabuşçu'dan İzmir'in Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Veli Pabuşçu, 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Aday Adayı Pabuşçu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Milletimizin bağımsızlık ve milli egemenlik için verdiği büyük ve destansı mücadele olan Kurtuluş Savaşı’nın seyrini ve sonucunu belirlemiştir. 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz’u takip eden süreçte, kahraman Türk ordusunun işgal altındaki İzmir’i düşman işgalinden kurtarmıştır. Bir milletin vatan sevgisi ile neler başarabileceğini bir kez daha kanıtladığı tarihtir 9 Eylül 1922. Güzel İzmir’in kurtuluşunu takip eden sürede ülke, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Mehmetçik’in gayreti ile düşman işgalinden tamamen kurtarılmış, bağımsızlık ve milli egemenlik tüm dünyaya ilan edilmiştir.
İzmir’in kurtuluşunun ardından bir yıl sonra yani 9 Eylül 1923 tarihinde Atatürk’ün kuruculuğunu yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi, küllerinden yeniden doğan ülkenin siyasi hayatında da önemli bir milat olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu yana laiklikten, hak ve eşitliklerden, hukuk ve adaletten, özgürlükten yana durarak sosyal demokrasi ilkelerinin ışığında ilerlemiştir. 
Ülkemizi Cumhuriyetin aydınlığına, bağımsızlığa biraz daha yaklaştıran, nice kahramanların mücadelesi ile gerçekleşen 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu ayrıca 100 yıldır varlığını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN