Akdenizli, 'Seydikemer Halkına Güveniyorum'

Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli, 3'lü Masa programına konuk oldu. Başkan Akdenizli, '31 Mart yerel seçimlerinde Seydikemer'de, Cumhur İttifakı olarak rekor bir oyla seçimi kazanacağız' şeklinde ifadeler kullandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Haber, Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının konuğu Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli oldu. Programa konuk olan Başkan Akdenizli; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren programda konuşan Akdenizli, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı. 

YAKLAŞIK BİR AYDIR SAHALARDAYIZ
Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli, “Aday adaylığı sürecinde benim dışımda 3 arkadaşım daha vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, genel merkezimizin olurları ve parti milletvekillerimizin destekleriyle adaylık dönemi şekillenmiş oldu. Yaklaşık bir aydır sahalardayız. Bölgemizdeki vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanıyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde Seydikemer’de, Cumhur İttifakı olarak rekor bir oyla seçimi kazanacağız” açıklamasında bulundu. 

KROKİ ADALET BAKANLIĞI’NA GÖNDERİLDİ 
Adliye binası müjdesini veren Başkan Akdenizli, “Adliye binası için Kadıköy yolu üzerindeki eski dershanenin olduğu binada çalışmalar başlıyor. Hazırladığımız krokisini Adalet Bakanlığı’na gönderdik. Adliye olarak projelendirip, en kısa sürede bize gönderecekler. En kısa sürede faaliyetlere başlayıp, tahminlerime göre 2 aylık bir sürede orayı adalet sarayı olarak hazırlayacağız. Savcı ve hakim atamaları da Haziran aylarında olacak. Bu süreçte emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza ve Muğla milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Muğla Milletvekilimiz aynı zamanda Seydikemer Belediye eski Başkanımız Yakup Otgöz’ün bu hizmet için 4 yıldır uğraştığına şahidim” diye konuştu. 

TOKİ PROJESİ HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR
Akdenizli, “304 daire, 8 daire ve 19 bloktan oluşan TOKİ projesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu hızla giderse 3 ay içerisinde daireler, hak sahiplerine teslim edilecek. Bunun ciddi anlamda Seydikemer’deki barınma ve konut sorununu rahatlatacağına inanıyoruz. Yerel seçimlerde Seydikemer halkına güveniyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bizleri bağırlarına basacaklardır. Güçlü bir oy oranıyla sandıktan çıkacağımızı düşünüyorum. Bölge olarak demokratik bir ortamdayız, diğer adaylar ile karşılaştığımızda birbirimize başarılar diliyoruz” dedi. 

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Başkan Akdenizli, “Yapmış olduğum ticari faaliyet dolayısıyla da zaten sürekli Seydikemer halkının arasındaydım. Vatandaşlarımız rahatlıkla bizlere ulaşabiliyor. Elimizden geldiğince sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Üniversiteye bağlı meslek yüksekokulu 7 bölüm olarak öğretime devam ediyor, önümüzdeki yıl bir bölüm daha eklenecek. Mesleki eğitim merkezinin de temelini attık. Bir tek fen lisesi kaldı. Belli kriterleri taşımayan yerleşim yerlerine fen lisesi izni verilmediğini öğrendik. Geçmiş dönem Muğla Milletvekilimiz ve iş insanı Hasan Özyer ile birlikte Ankara’ya gittik. Girişimleri sonucunda sorunu çözdük. En kısa zamanda fen lisesinin temelini atacağız. Bu okulumuzun da ilçemize kazandırılmasının ardından eğitim anlamında Seydikemer’in hiçbir eksiği kalmayacak. Böylelikle bölgemizde yaşayan öğrencilerin, okumak için şehir dışına gitmesine gerek kalmayacak. Hatta şunu da iddia ediyorum, çevre ilçelerden çocuklarımız öğrenimleri için Seydikemer’e gelecek” şeklinde konuştu. 

EN ÇOK ARAÇ PARKINA SAHİP OLAN İKİNCİ BELEDİYEYİZ
Akdenizli, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en çok araç parkına sahip olan ikinci belediyeyiz. Göreve geldikten sonra araç eksiği hususunda benim de çalışmalarım oldu. En çok ihtiyaç duyulan cenaze nakil aracını temin ederek, envanterimize ekledik. 12 aylık süreçte bir de belli noktaları çöpleri toplamak için bir aracı ilçemize kazandırdık. Meclis üyesi listesini hazırlarken, zorlanacağımı söylemiştim. Çünkü çok ciddi bir talep vardı. 25 kişilik liste için yaklaşık 200 başvuru oldu. Bölgelerinde önde gelen isimlerle yola çıktık. Kısmet olursa 25’te 25 ile belediye meclisinde olacağız. Listede yer almayan arkadaşlarımızdan kırılan olmadı. Hepsi bizi hoş karşıladı” dedi. 

KAPALI PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI
Bölgede devam eden çalışmalar ile ilgili de bilgi aktaran Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday B. Önder Akdenizli, “Kapalı pazar yerinin ihalesini yaptık. Merkez Yeni Camii’nin karşısında, çayın yan tarafında yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip güzel bir proje… İlerleyen süreçte gerek olursa üzerine güneş panelleri monte edeceğiz. Düğün salonu ve otopark olarak da hizmet verebilecek. Çaya bakan kısmına da küçük ölçekli işyerleri yapılabilecek. Şu anda temeli atıldı ve yer teslimi yapıldı. 2 ay gibi bir sürede halkın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın 10 yıldan bu yana beklediği bir çalışmaydı. Seydikemer Tarıma Dayalı Süt OSB’nin alan devri yapıldı. Şu anda imar çalışmaları devam ediyor. Bölgemizde hayvancılıkla uğraşanlara çağrım, bu çalışmanın içerisinde yer alsınlar. Bunun içerisinde çiftlikler, yem fabrikası, laboratuvarlar ve süt işleme tesisleri olacak. Bulunduğu konum itibariyle de Çobanisa Mahallesi’ni tercih ettik. Şu anda hisse satışları başladı. Seydikemer’i uçuracak bir proje. İlerleyen dönemlerde Seydikemer’e bir de gıda OSB kazandırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İKTİDARIN GÜCÜ YERELDE HİZMET ETMEK ADINA ÖNEMLİ AVANTAJ SAĞLIYOR
Başkan B. Önder Akdenizli, “İktidarın gücü yerelde hizmet etmek adına önemli avantaj sağlıyor. Seydikemer’in günümüzde geldiği noktayı hepimiz görüyoruz. Hastane, hizmet binaları ve diğer yatırımlar merkezi hükümetin ilçemize faydalarıdır. Yeni dönemde Seydikemer için çok hayalimiz var. Bunların başında ilçe merkezindeki Eşen Çayı geliyor. Buraya setler yaparak, göletler oluşturarak bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Diğeri de İnönü Caddesi yani Kadıköy yolu… Burayı tamamen yenileyerek, Seydikemer’e yakışır bir hale getirmeyi planlıyoruz. Beşkavak Mevkii’ndeki arazimize bir AVM yapmak istiyoruz. Değişik noktalarda yöresel ürünlerin satışının yapılacağı ahşap pazarlar oluşturmayı düşünüyoruz. Çok kapsamlı bir spor kompleksi, kültür merkezi, Saklıkent cam teras ve teleferik hayalimiz var. Bunu gerçekleştirirsek Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkarmış olacağız” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN