Alim Karaca'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda; “26 Ağustos 1922’de başlayan ve dört gün sonunda tarihi bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk tarihinin temel taşlarından birini teşkil ettiğini” belirtti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihi zaferlerle dolu ordumuzun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde kazandığı 30 Ağustos zaferinin 101. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulu önder ATATÜRK'ün komutasında, 26 Ağustos’ ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sayesinde vatan topraklarımız kurtarılmış, yüce Türk ulusu bağımsızlık içinde yaşamaya devam edebilmiştir. Bu zafer, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşunun en önemli işaretidir. İstiklal mücadelemizin verildiği Kurtuluş Savaşı’nın sonucunu belirleyen, canla başla verilen mücadelelerin taçlandırıldığı, emperyalist dünyanın bozguna uğratıldığı, bağımsızlığa, özgürlüğe, çağdaşlığa, uygarlığa giden yolun açıldığı Başkumandanlık Meydan Muharebesi ülkemizin geleceğe dair umutlarını yeşertmiş ve cumhuriyetimizi filizlendirmiştir. 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu kutlu zafer küllerinden yeniden doğacak bir ülkenin bağımsız, laik ve demokratik geleceğinin kıvılcımını yakmıştır. Bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve daha ileri taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsız ve özgür bir ülkenin kurulması için ağır koşullar altında verilen tarihi mücadelenin baş kahramanı ATATÜRK’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bugüne dek vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şanlı ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Al bayrağımıza gönül vermiş değerli tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN