Alim Karaca'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda '29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Fethiye'de yaşayan yurttaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu özel günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Fethiye’de yaşayan yurttaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu özel günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Karaca, yayımladığı mesajda; “Yüce ulusumuzun yok olmakla karşı karşıya kaldığı kapkara günlerden, tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen verdiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği bağımsızlığın cumhuriyet rejimiyle taçlandırıldığı günün 100. yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

“BİZE EN UYGUN REJİM, CUMHURİYETTİR”

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün cumhuriyeti tanımlarken “Türk ulusunun karakterine ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olduğunu” söylediğini hatırlatan Karaca, “ATATÜRK’ün ‘en büyük eserimdir’ diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu cumhuriyet, aziz ve şanlı ulusumuz için en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyet, bağımsızlığın ve ulusun egemenliğinin tescilidir. Ayrıca, çağımızın en doğru yönetim biçimidir. Her Türk yurttaşının asli görevi; kendisine devredilen bu kutsal emaneti, ne pahasına olursa olsun, korumak, kollamak ve yüceltmektir.

Özgürlüğünden ve bağımsızlığından hiçbir zaman taviz vermeyen ulusumuz, tarih boyunca karşı karşıya kaldığı her türlü saldırı ve esaret girişimlerini boşa çıkarmıştır. Gençlerimiz ve çocuklarımız iyi bilmelidir ki; bu topraklar üzerinde kurduğumuz cumhuriyet, ATATÜRK'ün önderliğinde ve çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra ilan edilmiştir. Bu eşsiz kahramanlığın arkasında on binlerce şehidimizin, on binlerce gazimizin harcı vardır.

Bizlere emanet edilen bu büyük eserin her yönüyle geliştirilmesi, her türlü tehlikeden korunması, cumhuriyet evlatlarının atalarına borcu ve aynı zamanda kaçınılmaz görevidir. Cumhuriyeti kuran kadroların bugünkü evlatları olarak, bizi biz yapan değerlerimizi daha yüksek sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha güvenle bakacağız. 100. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi, yaşamın hangi alanında olursa olsun, kendisini kimsesiz hisseden herkesin kimsesi kılmak ana sorumluluğumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti değerli evlatlarının elinde daima yükselecek ve ebediyen yaşayacaktır.

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. yıldönümü vesilesiyle, başta büyük lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyor; tüm Fethiye’nin ve güzel ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle, büyük bir mutlulukla ve onurla kutluyorum. Ay yıldızlı bayrağımıza gönül vermiş değerli tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN