Alim Karaca Festival Açılışında Konuştu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Fethiye Ölüdeniz'de bu yıl 23 üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ile açılışında konuştu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

23.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali bugün 16.00’da çeşitli etkinliklerle başladı. 18 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da Belcekız Plajı’nda başlayan etkinlik ile ilgili konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’mizi hak ettiği yere getirebilmek için olağan üstü bir mücadele içerisindeyiz” dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sözlerine şöyle devam etti;

“Öncelikle yurt dışından ve ülkemizin çeşitli noktalarından ülkemizin en güzel ilçesine gelen sporcularımıza hoş geldiniz demek istiyorum, Osman başkanım biraz önce güzel konulara değindi biz Fethiye’de birlikte olmayı, birlikte iş yapabilmeyi başardık. Şehrimizde kaymakamımız başta olmak üzere devletimizin bütün kurumları odalarımız, derneklerimiz, muhtarlarımız ve hepimiz birlikte olaraktan Fethiye’mizin tanıtım ve geleceği adına güzel işler yapıyoruz. Sadece ülkemizde değil yurtdışındaki birçok fuarlarda da onlarla birlikte hareket ederekten Fethiye’mizi hak ettiği yere getirebilmek için olağan üstü bir mücadele içerisindeyiz.

Yurt dışındaki birçok dergilerde de Fethiye şu an itibari ile Türkiye’de gezip görülmesi gerekilen birinci sırada dünya da da ikinci sıraya oturmuş durumdayız. İngiltere’de ki Times dergisinde bu yeni yayımlandı Fethiye’nin tanıtımı adına da bütün paydaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmaların ne kadar etkin olduğunun bir göstergesidir.

Fethiye’de Sürdürülebilir turizmin var olabilmesi için geldiğimiz ilk günden bu yana altyapının ne kadar önemli olduğunu biliyorduk ve Fethiye’de ilk zamanlar çok tepki almamıza rağmen ama bu şehrin geleceğine de katkı sunmak ve hazırlayabilmek sürdürülebilir bir turizmin birinci önceliğinin alt yapısının olması olduğunu biliyorduk çok ciddi altyapı yaptık. Buradaki kurumlarla birlikte ama çok şükür hepsini tamamladık ve Fethiye şu an itibari ile 30 ve 40 yılını önündeki kurtarmış geleceğine güvenle bakabilen bir şehir haline geldi ve üstyapılar da ilgili çalışmalarımız devam ediyor bölgemizde dünyanın en güzel merkezinde Ölüdeniz’deyiz burada da eksiklerimiz var ama temel sorunlar tamamlandı. Görmüş olduğunuz bu sahille ilgili bir çalışma yapılacak bu kış bu sezona kadar tamamlanacak.

Birçok firmalarla Martın sonunda olan ilk uçak şu an itibarıyla 10 Martta önümüzdeki 2024 yılında Dalaman Havalimanı’na inmiş olacak ve Kasım’daki sezonu da sonuna kadar uzatıyorlar. Bizlerden de talepleri var o talepleri bizler belediye olarak yerine getireceğiz o dönemde inşaat yasakları gelecek. Bu bölgede ve biraz önceki ifade ettiğim gibi de oradaki 

time dersinde de Fethiye ile ilgili çıkan bu haberler gelecek dönemde size göreceksiniz özellikle İngiltere’den bu bölgeye ciddi bir turu sakın olacak bunu hep beraber göreceğiz. Bir terslik olmazsa savaş olmazsa bir siyasi kriz olmazsa önümüzdeki süreçte Fethiye çok daha farklı bir noktalara gelecek.”
Filistin de yaşanan hastane saldırısı sonrasında festival kapsamında gerçekleşecek konser programlarını iptal ettiklerini belirten Alim Karaca Şöyle konuştu; 

“Son günlerde maalesef Filistin de bir katliam var. Ben bu katliamı kınamak istiyorum, suçsuz günahsız insanları hastanede öldürülen Filistin’in o suçsuz günahsız insanlarını öldürenleri sizlerin huzurunda kınıyorum. Bu akşamki bütün etkinliklerimizi de iptal ediyoruz. Arkadaşlar gerçekten insanlık dışı bir dram yaşanıyor orada bunu da biz hep beraber siyasi görüşümüz ne olursa olsun arkadaşlar insanlık adına hep beraber kınamalıyız ve bunların karşısında olmalıyız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN