AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı'nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu'nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Erken Roma döneminde yapılan ve M.S. II. yüzyılda onarım geçiren amfi tiyatro, 1993 yılında yapılan kazı çalışmaları sonunda tüm unsurları ile ortaya çıkarılmıştı. Yapılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkan tiyatro Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon amacıyla 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. Dünyada deniz kıyısına en yakın amfi tiyatrolardan biri olan Telmessos amfi tiyatroda restorasyon çalışmaları sırasında binlerce yıllık orijinal dokuları söküldüğü içinde tartışmalar yaşanmıştı.


TARİHİ MEKAN, HİÇ BİTMEYEN BİR İNŞAAT GİBİ KADERİNE TERK EDİLDİ
Gün yüzüne çıkarıldıktan sonra turizme kazandırmak adına orijinaline uygun yapılacağı söylenen restorasyon ve onarım çalışmaları ihaleyi alan firma ve kurumlar arasında çıkan anlaşmazlıkların sonunda mahkemeye taşınması ile yarım kaldı. Mahkeme sürecinin hangi aşamada olduğu bilinmezken tarih, kültür ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Fethiye’nin tam merkezinde bulunan tiyatroda yapılan çalışmaların yarım kalmasından sonra böyle tarihi bir değerin turizme kazandırılamaması tepki çekiyor.


BELEDİYE PEYZAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Tarihi bir değerin yıllardan bu yana çözülemeyen sıkıntılardan dolayı turizme kazandırılamaması sonucunda atıl bir vaziyette duran Telmessos Amfi Tiyatro’nun ön tarafında Fethiye Belediyesi peyzaj çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmaların ardından burada oluşturulacak bu yaşam alanının tamamlanmasından sonra Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun daha göz önüne gelmesi ile daha fazla ziyaret edilmesi bekleniyor.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDIAMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDIAMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN