Asgari Ücretli Agi Almayacak

2825 TL olan Asgari Ücret yapılan P.4' lük zammın ardından 4250 TL olmuştu. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından kişinin medeni haline ve çocuk sayısına göre değişen Asgari Geçim İndirimi'nin(AGİ) ne kadar olacağı tartışılmaya başlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı 'AGİ asgari ücret'e yapılan zammın içerisinde oransal olarak herkese yansıdı' açıklaması tartışmalara son noktayı koydu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Asgari ücretle çalışanlar evli, bekar olmalarına göre ve çocuk sayısına göre her ay asgari geçim indirimi alıyorlardı. Asgari ücrete % 50.4 oranında yapılan zammın ardından AGİ oranları tartışılmaya başlandı. Asgari ücret zammını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti 4250TL olarak açıkladıktan sonra bu ücretin AGİ oranlarında artacağını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından AGİ oranları ile asgari ücretin ne kadar olacağı konuşulmaya başlandı. Bu konuda yapılan farklı açıklamalar kafaların karışmasına neden oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklama ile bu belirsizliğe son noktayı koydu. Bilgin “Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında programda “Açık bir şekilde açıklayayım. AGİ aslında bir tip vergi iadesidir. Bir çocukluya, 3 çocukluya bir vergi iadesidir. Biz vergiyi kaldırdığımız için vergi iade etmiyoruz diyelim. Asgari ücretli olmayanlar için AGİ uygulaması devam edecek. Daha yukarda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebilir” diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan bu açıklama ile 2022 yılında asgari ücret ile çalışanların AGİ olarak ek bir ödeme almayacağı netleşmiş oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Geçim İndirimi'nin(AGİ) kaldırılıp kaldırılmadığı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Bilgin, "
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısının ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50 oranında zam yapılan asgari ücretin 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan ayrıca, asgari ücretteki verginin de kaldırıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Asgari Geçim İndirimi olarak bilinen Agi'nin kaldırılıp kaldırılmadığı merak ediliyordu.

BAKAN VEDAT BİLGİN SON NOKTAYI KOYDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Kanal 7 ekranlarında katıldığı programda AGİ tartışmalarına ilişkin son noktayı koydu. Bakan Bilgin, "2825 liralık bir asgari ücret vardı ve bu AGİ ile birlikteydi. 4250 liranın içerisinde de AGİ var. Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı" dedi.

"AGİ BİR TİP VERGİ İADESİDİR"
Bakan Bilgin, AGİ ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: Açık bir şekilde açıklayayım. AGİ aslında bir tip vergi iadesidir. Bir çocukluya, 3 çocukluya bir vergi iadesidir. Biz vergiyi kaldırdığımız için vergi iade etmiyoruz diyelim. Asgari ücretli olmayanlar için AGİ uygulaması devam edecek. Daha yukarda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN