Basın Emekçileri Platformu'ndan Gazetecilerin Tehdit Edilmesine Kınama

Muğla Basın Emekçileri Platformu tarafından Bodrum'da haber takibindeki gazetecilerin 'silahla vurulmakla' tehdit edilmesine ilişkin kınama metni yayınlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Platformun Asayişten Sorumlu Sözcüsü Kadir Tamer, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Akçaalan Mahallesi Bodrum-Turgutreis karayolu kenarındaki hurdalık deposunda dün saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Yangında çıkan duman geniş bir alandan görüldü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında hurda deposunda maddi hasar meydana geldi.

Haber için bölgeye giden gazeteci Fırat Akay ve Selim Turan, işletmede bulunan İdris E. isimli kişinin "Görüntüleri silin, ayaklarınıza sıkarım. Seni bulurum, getirin emaneti" şeklinde tehdidine maruz kaldı. Telefonlarındaki görüntüleri baskı sonucu silmek zorunda kalan gazeteciler, olayın ardından jandarma karakol komutanlığına gidip isminin İdris E. olduğu öğrenilen şahıstan şikayetçi oldu.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Bodrum’da görev yapan basın mensupları da bugün adliye önünde bir araya gelip saldırıya tepki gösterdi. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’nin avukatı Büşra Gündoğdu hukukin sürecin başlatıldığını söyledi.

“YAPILAN BU SALDIRIYI TÜM GAZETECİLERE YAPILMIŞ SAYIYORUZ”

Muğla Basın Emekçileri Platformu’nun Asayişten Sorumlu Sözcüsü Kadir Tamer, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Tamer, “Meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı Muğla’da bulunan tüm gazetecilere yapılmış sayıyoruz. Nasıl bir gazetecinin yaptığı hata, bütün gazetecilere mal ediliyorsa, bir gazeteciye yapılan saldırıyı da bütün meslek örgütümüze yapılmış sayıyoruz. Bu yüzden gazetecilere yönelik her geçen gün artan şiddet olaylarına karşı tüm kamuoyunu sorumluluğa davet ediyoruz. Sahada görev yapan tüm gazeteciler arasında ayrım yapılmadan çalışma güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin görevi olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarak, böyle olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN