Yapılan Saldırı Haberleri

Yapılan Saldırı Haberleri

Başkan Karaca, “Ellerinde bir belge varsa buyursunlar. Hodri meydan!”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, afiş ve posterlerine yapılan saldırıları kirli siyaset olarak yorumlayarak, “31 Mart’ da Beşkaza Meydan’ında bir teşekkür konuşması yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başkanı Kaytan, 'Olayı yakından takip edeceğim'

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan, Fethiye Belediyesi tarafından 12 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde www.gercekfethiye.com sitesinin Yazı İşleri Müdürü Emrullah Gök'e yapılan saldırının takipçisi olacağını belirtti.

EGF’den Açıklama “Gazetecilik Suç Değildir!”

Ege Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Fethiye ve Nazilli’de basın mensuplarına yapılan saldırıları kınayan yazılı bir basın açıklaması yaptı.

ADD’den Atatürk büstüne yapılan saldırı ile ilgili açıklama

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, Atatürk büstüne yapılan saldırı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. 

Cemiyet başkanlarından ortak açıklama

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, ortaklaşa yaptıkları basın açıklaması ile dün Ortaca’da, aracının içinde intihar etmesi sonucu ölü olarak bulunan polis Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cenazesinde basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadılar. 

Başkan Köktener, 'Bu hafta 4 meslektaşımız haber sırasında saldırıya uğradı'

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener, basın mensuplarına yönelik yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulundu.

Basın Emekçileri Platformu’ndan Gazetecilerin Tehdit Edilmesine Kınama

Muğla Basın Emekçileri Platformu tarafından Bodrum’da haber takibindeki gazetecilerin ‘silahla vurulmakla’ tehdit edilmesine ilişkin kınama metni yayınlandı.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

YELLİCE BAYRAĞA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Ülkücü Şehit Sadettin Dirgen'in mezarı başına Türk Bayrağı dikilmişti. Kimliği belirsiz kişiler dikilen Türk Bayrağı’nı yerinden sökerek mezarın yanı başına yere atmıştı. Bunun üzerine Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice kınama mesajı yayınladı.

Yellice; ‘’Bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum!’’

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'nde Samsun'a çıktığı noktaya dikilen Onur Anıtı'na yapılan saldırıya karşı açıklamalarda bulundu.

Ünal ‘’saldırıyı kınıyoruz’’

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal Samsun’daki Atatürk Heykeline yapılan saldırı hakkında konuştu. Diğer taraftan İstanbul’da büfe işleten Güneydoğu Gazisi hakkında konuşan Ünal,’’ Bunları yapanları şiddetle kınıyoruz’’ dedi.

Fatih Taşer, “Artık yeter daha ne kadar öldürüleceğiz” 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Ersin Arslan’ın icra memuru ile haciz işlemi için gittiği evde Y.Y. isimli kişinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine meslektaşları tepki gösterdi. Fethiye Adliyesinde avukatlar, Ersin Arslan için basın açıklamasında bulunarak, 1,5 yıllık avukat olan Arslan’a yapılan saldırıyı kınadı. Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Avukat Fatih Taşer, “Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük!” ifadelerini kullandı. 

Kayaman, Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı kınadı

Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a düzenlenen saldırıyı kınadı. 

İGF: Gazetecilere yapılan saldırılara kim dur diyecek?

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Aydın’da tutuklanan uyuşturucu satıcısını adliye çıkışı görüntüleyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı ve “Meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırılara kim dur diyecek?” diye konuştu.

İGF, “Gazetecilerin can güvenliği tehlikede!”

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), Bursa ve Aksaray’da dün basın mensuplarına yapılan saldırıları şiddetle kınayarak gazetecilerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu açıkladı.

İGF gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), Aksaray ilinde jandarmanın yaptığı uyuşturucu operasyonunda görüntü almak isteyen muhabirlere yönelik saldırıyı kınadı.

AK Parti’den Saldırıyı Kınama

FERDİ YAVUZ- Köyceğiz'de bir grup tarafından saldırıya uğrayan trafik polisleriyle ilgili AK Parti Muğla İl Başkanlığı bir açıklama yapılarak yapılan saldırı kınandı.

Dilberoğlu “Şahıslar Gözaltına Alınıp Adliyeye Sevk Edildi”

Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Köyceğiz’de trafik ekiplerine yönelik yapılan saldırı gerçekleştiren şahısların gerekli tutanaklarla gözaltına alındığını ve adliyeye sevk edildiğini açıkladı.

AK Parti'de İlk İlçe Kongresi Dalaman İle Başladı

İdlib'de rejim unsurlarınca Türk Askerine yönelik yapılan saldırı nedeniyle ertelenen Ak Parti Muğla ilçe kongreleri Dalaman ile başladı.