Başkan Köktener, 'Bu hafta 4 meslektaşımız haber sırasında saldırıya uğradı'

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener, basın mensuplarına yönelik yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Basın mensuplarının yaşadığı tatsız olaylar gün geçtikçe artıyor. İçinde bulunduğumuz haftada Bodrum, Ortaca ve Fethiye’de görev yapan 4 basın mensubu “Haber sırasında” saldırıya uğradı. Yaşanan olumsuz olaylara Muğla İnternet Gazetecileri Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener ise sessiz kalmadı.

“Bu hafta 4 meslektaşımız haber sırasında saldırıya uğradı”

Başkan Köktener yaptığı açıklamada, “Basın mensuplarına yönelik saldırıların artarak devam ettiği bir dönemde saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Sadece bu hafta 4 meslektaşımız haber sırasında saldırıya uğradı. Meslektaşlarımız Bodrum’da Fırat Akay ve Selim Turan, Ortaca’da Ayşe Sönmez, Fethiye’de ise Onur Çadır’a yapılan saldırıları Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Olarak bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. 

Yaşanan olaylar bir kez daha korumasız bir şekilde görev yaptığımızın kanıtı olmuştur. Yaşanan durumu kınarken, ilgilileri zor şartlar altında görev yapan basın çalışanlarının güvenliği konusunda daha titiz olmaya davet ediyoruz...” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN