Başkanı Kaytan, 'Olayı yakından takip edeceğim'

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan, Fethiye Belediyesi tarafından 12 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde www.gercekfethiye.com sitesinin Yazı İşleri Müdürü Emrullah Gök'e yapılan saldırının takipçisi olacağını belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Survivor ile oldukça popüler olan ve İlayda Şeker ile evlenerek sık sık gündeme gelen İsmail Balaban, Fethiye’de düzenlenen yağlı güreşlerin finalinde, Mustafa Batu ile güreşirken sinirlenip güreşten çekildi. 

Seyirci ile tartışan Balaban'dan hızını alamayıp "Şu telefondakileri siler misiniz?" diyerek tartışmanın görüntülerini çeken muhabir Emrullah Gök'ün yeleğini tutup, görüntüleri silmesini istedi.

Yaşanan olayın ardından Balaban’a tepkiler çığ gibi büyüdü.
Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan ise yaşanan olayı yakından takip ederek Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanlığına dilekçe göndererek olayla ilgili gerekenin yapılmasını istedi.
Kaytan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“TÜRKİYE GELENEKSEL GÜREŞLER FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA 
                                                                                                                        ANKARA
Fethiye Belediyesince 12 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşinin finalinde rakibi Mustafa Batu’ya sinirlenen, rakibinin elini kaldırarak güreşten çekilen ve seyircilerle de tartışan Kırkpınar başpehlivanlarından İsmail Balaban’ın o anlarını kayda alan www.gercekfethiye.com sitesinin yazı işleri müdürü Emrullah Emir Gök’ün yakasına yapışarak görüntülerini zorla sildirmesini esefle kınıyoruz. 

Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar ifade ve basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Sorumluluk sahibi tüm çevrelerin basın ve ifade özgürlüğü noktasındaki sorumluluklarını yerine getirmelerini ve demokrasinin güvencesi olan gazetecilere saldırı yapılmaması yönünde sorumlu davranmalarına davet ediyoruz.

Gelinen noktada gazetecilere görevlerini yaptıkları için yöneltilen tehdit ve saldırılar hem hukuksuz hem de haksızdır. Meslektaşımızı hedef gösteren, tehdit eden, sözlü ve fiziksel şiddet uygulayanların en kısa sürede cezalandırılması gereklidir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkı için görev yapan gazeteciye yönelik saldırıyı kınıyor, bu eylemi yapan kişi hakkında da Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanlığının işlem yapmasını talep ediyoruz. 

CEM KAYTAN
EGE GAZETECİLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN