Basın Emekçileri Platformu protokol ziyaretlerini sürdürüyor

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ü ziyaret ederek, platform ve çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Menteşe ilçesindeki basın mensupları tarafından kurulan ve aradan geçen 7 aylık süreç içerisinde meslek içi eğitim ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan Muğla Basın Emekçileri Platformu, ilçede protokol ziyaretlerine devam ediyor.

İlk olarak Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret eden platform üyeleri, ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamlarında ziyaret etti.

Protokol üyeleri gerçekleştirilen ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, basının demokrasinin dördüncü gücü olduğuna vurgu yaptılar.

Basın mensuplarının bu görevi yürütürken tarafsız olmaları gerektiğini belirten protokol üyeleri, platformun meslek içi eğitim ve diğer sosyal sorumluluk projelerinde her türlü ortak çalışmada bulunmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Muğla Basın Emekçileri Platformu'nun Protokolden Sorumlu Sözcüsü Beritan Yücel de platformun ayrışma değil birleşme amacıyla kurulduğunu aktardı.

Sahadaki basın mensupları olarak yaptıkları işin sadece haber olmadığının bilincinde olduklarına dikkati çeken Yücel, toplum ve kamuoyu önünde sorumluluk gerektiren gazetecilik mesleğini sosyal sorumluluk projeleriyle de sürdürdüklerini kaydetti.

Yücel, mesleki ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“İşte bu yüzden Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kitap bağışı etkinliğine 250 kitap bağışında bulunarak, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri çerçevesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirerek, depremde ihtiyaç kolileri ile vatandaşlarımızın yanında olarak, düzenlediğimiz fotoğraf çekim teknikleri ve grafik tasarım eğitimi ile meslek içi eğitimlerimizi gerçekleştirerek, her alanda bize düşen sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Yücel, ilerleyen günlerde platform ziyaretleri, meslek içi eğitimler, birlik ve beraberliği arttıracak diğer aktiviteler ile sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN