Başkan Karaca, 'Kahramanlık destanının 101. Yıldönümüdür'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İzmir'in kurtuluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, 'Anadolu'nun incisi İzmir'in kurtuluşu, yıllarca değişik cephelerde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren insanlarımıza can suyu olmuştur.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İzmir ile başlayan istiklal mücadelesi 9 Eylül 1922’de yine İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla son bulmuş ve bağımsızlık ateşi tüm yurdu sarmıştır. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu, bağımsızlık mücadelemizin mutlaka zaferle sonuçlanacağının en büyük işaretini teşkil etmiştir.” ifadelerini kullandı.
İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü nedeniyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yazılı bir açıklama yaptı.
Başkan Karaca açıklamasında, “9 Eylül günü, Hasan Tahsin beyin ilk kurşunuyla başlayan, tam tamına 1213 günlük işgalin sonlandırıldığı kahramanlık destanının 101. yıldönümüdür. Kurtuluş mücadelemizin sembol ismi Hasan Tahsin, İzmir'in işgal edildiği o gün ilk kurşunu atarak direnişimizi ateşlemiştir. Bu büyük zafer sadece bir Anadolu şehrinin değil, koskoca bir ülkenin, bir ulusun kurtuluşudur. Düşmanın denize döküldüğü yer olarak belleklerimizde yer eden İzmir'in kurtuluş tarihi olan 9 Eylül günü, aynı zamanda tüm yurdumuzun özgürlüğe kavuştuğu günün de tarihidir. Özgürlüğümüzün harcı, tam bağımsız Türkiye’nin haykırışıdır. 
İzmir’in dağlarında bugün çiçekler bir başka güzel açar. O çiçekler, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını hiçe sayıp bu toprakları vatan yapan kahramanlarımızın bize emanetidir. Bugün de 101 yıl önceki bağımsızlık ve özgürlük ateşi içimizde aynı şekilde alev alev yanmaktadır. 
Bu duygu ve düşüncelerle İzmir’in kurtuluşunun 101. yıldönümünü kutluyor; 9 Eylül 1922 günü kahraman ulusumuza böyle muhteşem bir zaferi yaşatan Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm kahraman komutanlarımızı ve onların korkusuz askerlerini rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, dahili ve harici bedhahlarına rağmen ilelebet payidar kalacaktır. Bize emanet edilen bu değerli toprakları, laik cumhuriyeti ve demokrasimizi korumak, köklü tarihimizi, şanlı zaferlerimizi yarınlara taşımak boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN