Başkan Oğuzhan Teke, 'Hergün Fırat'ları Yetiştirerek İntikam Alıyorum'

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından Ege Üniversitesi'nde teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayrına Kuran-ı Kerim okutuldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Anma programına katılan Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, “Fırat kardeşimizi unutmadık! Unutmayacağız ” dedi. Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Oğuzhan Teke ise, “Ömrümün sonuna kadar da her alanda her yerde şehidimizin intikamı için mücadele edeceğim” diye konuştu. 

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit olmuştu. Fethiye Ülkü Ocakları tarafından ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şahadetinin 9. yıldönümünde ocak binasında Kuranı Kerim okutuldu.  Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Milliyetçi Hareket Patisi (MHP) İlçe Başkanı Aldulkadir Tekin, Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Oğuzhan Teke başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı. Kuran Kerim tilavetinin ardından şehit Çakıroğlu ve tüm şehitlerimiz için dua okundu. 

“Unutmadık! Unutmayacağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, “Şehit edilen Fırat kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Oğuzhan Başkanı da sabah lokma hayrı, akşam da kuran kerim tilaveti düzenledi. Başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Fırat kardeşimizi unutmadık! Unutmayacağız ” dedi.

“İntikam İçin Mücadele Edeceğim”

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Oğuzhan Teke ise, “20 Şubat 2015 ten bu güne tam 9 yıl geçti şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve nice şehitlerimiz için anadan yardan serden geçtim. O gün ki acıyı dindirmek için. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu dinledim o gün teröristlerle mücadele etmeyenlere şehidimizi yaralıyken saatlerce bekletenlere inat! Askeri personel oldum.

Suriye'de, Ülkücü Türk Gencine yakışacak şekilde devletimizi temsil ettim, mücadele ettim, ama acımı dindiremedim. Bugün Ülkü Ocakları Fethiye İlçe başkanı olarak karşınızdayım. 19 aydır burada yüzlerce Fırat Yılmaz Çakıroğlu yetiştirerek her ülkücünün zorunlu olduğu vicdani görevimi yerine getirmeye çalışıyorum.  O kalleş, hain,şerefsiz,teröristlerden hergün Fırat'ları yetiştirerek intikam alıyorum. Ömrümün sonuna kadar da her alanda her yerde intikamı için mücadele edeceğim” diye konuştu. 

Olayın Geçmişi
Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Semo, "kasten öldürmek" ve "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?
1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN