Canözü, 'Okul İçin Adres Değişikliği Yapmak Yanlış'

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idare seçimleri için adres bildirimlerinin 1 Ekim 2023 tarihine kadar yapılması gerektiğini duyurdu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idare seçimleri için adres bildirimleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Başkan Niyazi Canözü, konu ile ilgili FRT TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Yeni çıkan bir yasayla, oy kullanacak olan arkadaşların adreslerini oturdukları yere taşımaları gerekiyor. 1 Ekim’den sonra taşınan adres kayıtlarında oylarını o mahallede kullanamayacaklar onun için vatandaşlarımızdan isteğimiz 1 Ekim’e kadar adreslerini oturdukları yere taşımaları gerekiyor. Eğer 1 Ekim’den sonra adresinizi oturduğunuz yere aldırırsanız daha önceki adresin kayıtlı olduğu muhtarlıkta oylarını kullanacaklar. Ancak biz vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz; Vatandaşlık görevlerini yapsınlar mutlaka oturdukları adresleri de ikametgâhlarında göstersinler. Biliyorsunuz okula göndermek için değiştirilen adresler hakikaten muhtarlar arasında da sıkıntı yarattı.

Okul için adres değişikliği yapmak yanlış yani bence Devletimizin bunları tespit ederek yaptırım yapması gerekiyor. Yani resmen devletimizin içinde sahtekârlık yapılıyor. Onun için vatandaşlarımızdan ricamız, doğruluk üzerine işler yapalım ve Devletimizden de doğruluk bekleyelim.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN