Çoban, 'Fethiye'de aktif siyasetin içerisinde olacağım'

Geçmiş dönem İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener'i ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette açıklamalarda bulunan Çoban, ilçe başkanlığı istifa sürecinden bahsederek yerel seçimler hakkında değerlendirmede bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevinde başarılı işlere imza atan Fatih Çoban, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Sohbet eşliğinde geçen ziyarette Çoban ve Köktener yerel seçimler hakkında istişarede bulundu. Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Çoban, ilçe başkanlığı görevinden istifa etme sürecine değindi.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Çoban, şunları söyledi:
“Bugün SED Medya ailesine ziyarette bulundum. Burada olduğumdan dolayı da gayet mutlu ve keyifliyim. Uzun bir ara sonrasında tekrardan yollarımız sizlerle de kesişti.
“Yanlış uygulamalar yapıldığı için aday olmamıştım”
Kamuoyu yaşanan süreci bilmiyor ama Kasım’da yapılan ilçe başkanlığı seçiminde ben aday olmadım, olmak istemedim. Bize göre yanlış uygulamalar, teşkilatçılığa uymayan yanlış uygulamalar sonucunda aday olmadım ama daha sonra ülkemiz açısından önem taşıyan 14 Mayıs seçimi vardı. Bu 14 Mayıs seçiminden ikinci tur seçimine kadar ki sürede de mücadelemizi sokak sokak, kapı kapı dolaşarak Türkiye’nin bir değişime ihtiyacının olduğunu, memleketin iyi yönetilmediğini söyledik. Demokrasi sıkıntısı, adalet mekanizmasının çalışmamasını yani ülkenin neresine elini attığın zaman elinde kalan bir ülke vardı. İyi Parti’nin de içerisinde içinde olduğu parti logosunun bulunduğu ittifakta Cumhurbaşkanı Adayı ilan edilen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi yönetmeye talip olduğu zamanlarda en büyük destekçisi oldum. İleride çocuklarıma da bırakacağım önemli bir mirastır. Hiçbir etikete, ünvana sahip olmadan sağ olsun Fethiye Belediye Başkanı’mız Sayın Alim Karaca, benim yaşadığım köyüm mahallemde bizi davet ederek, bize kürsüyü göstererek Kemal Kılıçdaroğlu için bize de konuşma yapma fırsatı verdi.
“Bizim için siyaset bir kariyer basamağı değildir”
Parti kuruluş aşamasında ‘Gençlik ve Kadın Hareketi’ olarak kuruldu ama yaşımız demek ki 35’e yaklaşınca genç olmadığımızı herhalde anladılar. Bizim için siyaset bir kariyer basamağı değildir. Milletimize, memleketimize ibadetimizin gereği, inançlarımızın gereği hizmet etmek arzusunda bulunduk. Bizim sahip olduğumuz imkânlara sahip olmayan insanlarımızın mesuliyetini hissettik. Şuanda da aktif siyaset yapacağız diye bir iddiamız yok. Ama tabii ki 3 yıla yakın bir süre İyi Parti’yi bulunduğu bölgede bir ivme atlattık. Bunu da daha düne kadar siyasi büyüklerimiz bizlere teşekkür ederken, bizlerle ilgili cümle kurarken belirttiler. Samimi bir şekilde, inandığımız doğrularımızı ideallerimizi yerine getirmek için Fethiye’de büyük bir fedakârlıkla ben ve arkadaşlarım çalıştık. Şuanda da belli bir arkadaş grubumuz var. Ortalama iki haftada bir istişare ettiğimiz arkadaşlarım var. Onlarla beraber süreci değerlendiriyoruz. Ama Türkiye şuanda maalesef ki iyi yönetilmiyor. Seçimden sonra alınan bir hezimet var. Seçimin kazanılacağına dair çok büyük umut besleyen arkadaşlarımız vardı. Bizlere ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmende demorilize olmuş durumda. Kazanmak istiyorduk. Seçim iddia işidir. Necip Türk milletinin de siyasi irfanı çok büyük. Memleketi yönetme şansını da Sayın Cumhurbaşkanımıza verdi. Fethiye’de aktif siyasetin içerisinde olacağız. Toplantılar gerçekleştiriyoruz. Eksiklerimizi gidermek, fazlalıklarımızı törpülemek için mücadele ediyoruz. Türkiye’nin şuan bu şartlarda iyi yönetildiğine dair düşünce kurmak çok zor. Her geçen gün üretimden kopan, kendi içerisinde siyasi bir hesaplaşma haline getiren bir Türkiye var.

“Mart ayında gerçekleşecek bir yerel seçim var”
14 Mayıs, 28 Mayıs seçimleri kaybedilmiştir. Ama Türk milletinin umudunun kaybedilmesine asla müsaade etmeyin. Önümüzde Mart ayında gerçekleşecek bir yerel seçim var. Biz nerede, nasıl hataya düştük de bu seçimi kaybettik diye düşünmeliyiz. Senden oldu, benim yüzümden oldu gibi ithamlardan kurtulmalıyız. 86 milyona umut olacak reel adımlar atılmalıdır.
Bugün bizi burada çok güzel bir şekilde misafir ettiğiniz için başta SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e ve kıymetli basınımızın güzide temsilcileri sizlere saygı sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN