ÇYDD 33.Yılını Kutladı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kuruluşunun 33. Yılı Fethiye Şubesi tarafından kutlandı. Dernek Binası'nda düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinliğine çok sayıda dernek üyesi katıldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından kuruluşunun 33. Yıldönümü nedeni ile etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şube Başkanı Canan İzmirli “Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığı ile laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, korumak ve geleceğe taşımak için yola çıkan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 33. Yaşını kutluyor.
21 Şubat 1989’dan bu yana özellikle kız çocukları olmak üzere tüm çocukların eğitim hakkından eşit şekilde yararlanması ve ayrım yapılmaksızın tüm öğrencilerin çağdaş eğitime ulaşması için çalışan ÇYDD, bu şekilde çağdaşlık yolunun özü olan laiklik  ilkesine ve başta akılcılık olmak üzere bize kazandırdığı değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımak adına mücadele ediyor.
“Eğitimde Fırsat Eşitliğini Hep Birlikte Sağlayalım!” diyerek çağdaşlık yolculuğunu sürdüren ÇYDD, “Anadolu’da Bir Kızım Var” Ortaöğretim Burs Projesi kapsamında yüzde 21, “Bir Işık Da Siz Yakın” Üniversite Burs Projesi kapsamında ise yüzde 24 oranında burslu öğrenci sayısını artırarak 23.349 öğrencinin eğitim hayatına destek oldu. COVID-19 salgın koşulları nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere teknoloji desteği sağlayarak “Öğrencilerimize Bilgisayar Projesi” kapsamında yaklaşık 7.000 cihazı öğrencilere ulaştırdı. 
Her kesimden bireyin çağdaş yaşam koşullarına ve fırsat eşitliğine sahip olması amacıyla “çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin değerlerini korumaktan vazgeçmiyoruz!” diyerek ilerlediğimiz çağdaşlık yolunda attığımız adımların bizi daha da ileriye götüreceğine yürekten inanıyoruz!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, 33 yıldır sürdürdüğümüz yolculuğumuzda; Bugüne kadar 91.008 ortaöğretim kız öğrencisine ve 38.435 üniversite öğrencisine burs desteği sağlayarak yaklaşık 130 bin öğrencinin hayatına dokunduk. Bu yolda daha çok öğrenciye ulaşarak geleceğin karar mekanizmalarında yenilikçi; dünyayı, ülkesini tanıyan ve sorgulayan gençlerin görev alması için çalışacağız. Ayrıca 769 anasınıfı, 560 oyun parkı, 2 lise, 17 derslikli 6 anaokulu, 24 ilköğretim okulu, 32 köy okulu ve 36 öğrenci yurdu yapıldı. 120 şubemiz, 5 Temsilciliğimiz ve 30 Çağdaş Etkinlik Merkezi ile öğrencilerimize daha çok destek sağlayacak tüm yolları aramaya devam edeceğiz. Eğitime destek projelerimize yenilerini ekleyerek gençlerimizin bilinçlenmesi; edindikleri bilgi ve yetkinliklerle geleceğe yön vermeleri için olanaklar yaratacağız. Her öğrencimizin eşit eğitim olanaklarına sahip olacağı Çağdaş Türkiye’ye ulaşmak adına laikliği, bilimsel eğitimi, sanatı ve demokrasiyi yaşatmak için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. “Sorunun değil, çözümün bir parçası ol!” yaklaşımını esas alarak başta kadın ve çocuk haklarını korumak, çevre bilinci yaratmak ve eğitimde fırsat eşitliği ile toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına sesimizi duyurmayı, farkındalık yaratmayı sürdüreceğiz.
Bugün, Büyük Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini korumaya, geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya ilk günkü gibi devam ediyoruz. Bu yolda bize ışık tutan unutulmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan başta olmak üzere, derneğimize emek ve gönül vermiş tüm çağdaş yaşam dostlarımızı saygı ve sevgiyle anıyoruz.
Atatürk’ün yolunda, Türkan Saylan’ın ışığında yılmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlikte ayrıca Fethiye’nin köy yemekleri ile Bodrum yemeklerini  karıştırarak Almanca ve Türkçe olarak kaleme döküp kitaplaştıran Yonca Döğerli’ye kitabının gelirlerini ÇYDD’ ye bağışladığı için çiçek takdim edildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN