Dikmen ve Yiğit, 3'lü Masanın Konuğu Oldu

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3'lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, 'Halkın taleplerini dinleyip, birebir notlar alıyorum' derken Yiğit de 'Bu dönem seçmen değişimden yana tavır alacaktır' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Haber, Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının konuğu Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit oldu. Başkan Adayı Dikmen ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yiğit; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Dikmen ve Ünal, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı ve projelerini anlattı. 

POLİTİKALARIMIZI VE PROJELERİMİZİ ANLATIYORUZ
Seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen, “Yerel seçimler öncesinde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk etapta Fethiye’nin en uzak mahallelerini ziyaret ettik. Politikalarımızı ve projelerimizi anlatıyoruz. Kadın bir aday olduğum için kadınlar arasında daha hızlı bir bilgi dağılımı olduğunu düşünüyorum. Aldığım olumlu geri dönüşlere bakarsak, kendimi yeteri kadar anlatabilmişim. Bazı mahallelerde su sorunu olduğunu dile getirdiler. Bazı bölgelerde telefonların çekmediği, yolların kötü olduğu ve sosyal tesislerin yetersiz olduğu ifade edildi. Halkın taleplerini dinleyip, birebir notlar alıyorum” şeklinde konuştu. 

BENCE HERKES ŞEFFAF OLMALI
Başkan Adayı Dikmen, “Mal varlığı konusunda saklanacak bir durum yok. Bu konuda yapılan açıklamaların ne kadar doğru olup olduğunu bilemiyoruz. Bence herkes şeffaf olmalı. Trafik, otopark, imar planı gibi önemli sorunların yanında turizmi 12 aya çıkarma yönünde projelerim var. Babadağ’a teleferiğin yanında dağ treni ulaşımını da eklersek, Fethiye’ye katma değer sağlamış oluruz. Turizm fuarlarında tanıtımın daha verimli geçmesi adına kardeş şehirler protokolü oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Sağlık turizminin Fethiye’ye getirilmesi gerektiği kanısındayım. Bununla ilgili Antalya’da tanıtım organizasyonları oluyor. Bunlara katılım sağlamayı hedefliyorum. Tarımı destekleyen faaliyetler için olanak sağlayacağız. Gençlerimiz için Fethiye’ye bir teknopark kurmayı planlıyorum” açıklamasında bulundu. 

FETHİYE GENELİNDE BÜTÜNCÜL BİR İMAR PLANI YAPILMALI
Dikmen, “Ziyaretlerimiz esnasında gençlerin yoğun bir ilgisi ile karşılaşıyoruz. Bizleri yakından tanıyorlar. Çünkü onlar gelecekteki tehlikeyi görüyorlar ve Zafer Partisi’nin bunu çözebileceğine inanıyorlar. Kaçak yapılar bölgemizin kanayan diğer bir yarası. Pandemi sürecinde Fethiye çok fazla iç göç aldı. En ücra mahallelere bile villalar yapıldığına şahit olduk. Bunların hiçbirisinin yasal izni ve ruhsatı yok. Bütüncül bir imar planın Fethiye genelinde çıkartılması gerekiyor. Yapılaşmayı bir kontrol altında yapabilirsek hem kaçak yapılaşmanın önüne geçeriz hem de standartlar doğrultusunda doğayı da korumuş oluruz” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR ADAYI KONUSUNDA BİR BELİRSİZLİK VAR
Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, “Sürekli sahadayız. STK, esnaf ve kahvehane ziyaretlerimiz devam ediyor. Gördüğümüz kadarıyla hala büyükşehir adayı konusunda bir belirsizlik var. Genel seçim sürecinde oyları böldüğümüz yönünde tepkilerle karşılaşıyorduk. Fakat bu dönem böyle bir şeyle karşılaşmadık. En çok karşılaştığımız sorunlar geçim sıkıntısı ve sığınmacıların durumu… Belediye hizmetleri ile ilgili hiçbir taleple karşılaşmadık. Ancak biz bu hususu hatırlatınca isteklerini söylüyorlar” şeklinde konuştu. 

YAPILAN HARCAMALAR VE MAL VARLIĞI UYUŞMUYOR 
Adayların mal varlığını açıklama hususunda düşüncelerini aktaran Başkan Adayı Yiğit, “Mal varlığım konusunda bir basın açıklaması yapmıştım. Bunu açıklayan adaylara, reklam için yaptığı harcamaları da sormak lazım. Yaptığınız harcamalar ve mal varlığı uyuşmuyor. Benim bir adet 4X2 kamyonetim, bir adet binek aracım, bir evim ve bir de ruhsatlı silahım var. Muğla merkezde düzenli işleyen bir işyerim ve eşimin mal varlığını açıklarım. Eğer seçilirsem görev bitiminde tüm sülalemin mal varlığını edinme tarihleri ile kamuoyuna aktarırım” diye konuştu. 

BU DÖNEM SEÇMEN DEĞİŞİMDEN YANA TAVIR ALACAKTIR
Yiğit, “Siyasetin temel malzemesi insandır. Kendi imkanlarımız ile oluşturduğumuz cüzi bütçelerle, ne kadar çok insana ulaşmayı hedefliyoruz. Sohbet etme fırsatı bulduğumuz vatandaşlardan, ailesine ve yakınlarına bizleri anlatmalarını istiyoruz. Partimizin ilkeleri bilim, birlik ve barış doğrultusundadır. STK’lar, meslek odaları ve toplumun her kesiminden insanlarla istişare yaparak bazı projelere başlanması ve bitirilmesi gerekmektedir. Çünkü belediyenin görevi, o bölgede yaşayan insanlara hizmet etmek. Ben yaptım olduğu mantığıyla hareket ederseniz, genelde halk mağdur oluyor. Bu durumu Muğla, 10 yıl boyunca yaşadı. İlçe belediye başkanlarıyla ve vatandaştan kopuk, Muğla’yı tanımayan liyakatsiz personeller tarafından yönetim sağlandı. Bunun eziyetini vatandaşlar olarak hep birlikte çektik. Bu dönem seçmen değişimden yana tavır alacaktır diye düşünüyorum” şeklinde ifadeler kullandı. 

DOĞAYI KORUMANIN YOLU PLANLAMADAN GEÇİYOR
Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, “Göreve seçildiğimde ilk projem arazilerin yeniden planlaması… En büyük hayalim budur. Çünkü rant uğruna her gün topraklarımızı kaybediyoruz. Eğer düzgün bir planlama olmazsa Muğla’yı kaybederiz. Onun için bu planın çok iyi yapılması gerekiyor. Şu anda Muğla’nın nüfusu kayıtlara göre 1 milyon 66 bin… İkametini ilimize almayanlarla bu rakam 1 milyon 500 bin, yaz nüfusu ise 5 milyon. 1 milyon 500 bin sabit nüfus artış gösterirse istediğiniz kadar yol, otopark ve baraj yapın. Kaynaklarımız kendimize yetmeyecek. Problemler üst üste gelecek ve çarpık bir kentleşmeye gideceğiz. Bu yapılacak planlama ile tüm altyapı ve üstyapı çalışmaları düzgün bir şekilde yapılabilsin. Bizim doğamızı korumamız gerekiyor, bu da planlamadan geçiyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN