Emeklilerin isyanı

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye'de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Emekli maaşı zammı için düzenleme 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesinin ardından Ocak'ın ilk yarısında gerçekleşecek.  Bu dönemde 7 bin 500 TL olarak uygulanan taban aylık da tekrardan belirlenecek. 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı için Meclis düzenlemesine ihtiyaç var. Burada, diğer zam oranlarından bağımsız şekilde resen karar veriliyor.

Örnek olarak; yüzde 40 zam yapılması halinde SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 10 bin 500 TL olacak. Yüzde 50 zam yapılması halinde ise 11.000 TL'yi aşacak.

Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşıyla ilgili yaptığı açıklamada “Çalışma Bakanlığı gibi yerler gece düşünüyorlar sabah konuşuyorlar. Emekli maaşı 7500 lira adam 10 bin lira kira ödüyor. Kiracılarla ev sahipleri karşı karşıya geldi. Ben yurtdışında kaldım adamlara ev kirası yardımı veriyorlar. Aç gezen, sokakta yatan yok. Ben emekli maaşıyla ilgili söylenenlere inanmıyorum. Emekli maaşı en az 20 bin olması lazım. 25 bin lira olsa tabii daha iyi olur” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN