'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ' PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akıncı Özel Eğitim Okulu 1. ve 2. kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle yürütülen 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' isimli 2020-1-TR01-KA101-081288 No'lu Erasmus + Okul Hareketliliği Personel Eğitimi Projesi, hazırlık faaliyetlerinin ardından yurt dışı hareketlilik dönemi de tamamlanarak, yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Projenin amacı, özel eğitim öğretmenlerinin engelli eğitiminde ihtiyaç duyulan yeni eğitim modellerini deneyimlemesi ve engelli eğitimi konusunda yenilikleri, farklı uygulamaları öğrenmeleri ve alanlarında yeniliklerden ve farklı uygulamalardan faydalanmaları için yurt dışında bir kurs faaliyetinde bulunarak ve kazandıkları deneyimlerini okullarda özel eğitim çalışmaları yaparak, yöremizde ve bölgemizde hatta ulusal çapta örnek teşkil edecek yeni bir eğitim modeliyle nitelikli bir eğitim ortamı yaratmak.

Hollanda’da gerçekleşen kurs ve eğitim faaliyetleri ile engelli yaşam köylerinde pedagojik, sanatsal ve mesleki faaliyetlere katılım gösterildi. Bu kurslarla Avrupa’da engelli eğitiminde uygulanan terapi yöntemleri ve pro-aktif katılım yöntem teknikleri deneyimlenerek özel eğitimde farklı bakış açıları edinilmesine yardımcı olmuş kurs programına katılan öğretmenlerin kursların ardından mesleki motivasyonlarındaki artış ilk fayda olarak öğretmenlerin ifadelerinde kendini gösterdi.

Katılımcı öğretmenler edindikleri bu deneyimlerle ilçede faaliyet gösteren Likya Orman Kampı’nda, engelli eğitimine doğal ortamda atölye, sanat, drama gibi faaliyetler uygulayarak projenin yaygınlaştırma çalışmalarına başladılar. 6 hafta sürecek olan program, öğrenci ve öğrenci velileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ dahilinde finanse edilen, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” projesiyle Hollanda’da aldıkları kurs programından gerek mesleki, gerek kültürel anlamda fayda sağlayan öğretmenler, kurs programı sonrası keyifle çalıştıklarını ve bu çalışmalarla özel eğitime katkı sağlamak istediklerini, yaptıkları çalışmaları yaygınlaştırmaya devam ederek engelli bireylerle ilgili farkındalık uyandırmak ve fark yaratmak istediklerini belirttiler.  
'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ'  PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ'  PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ'  PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ'  PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN