ESENKÖY E-TWİNNİNG PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencileri Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş topluluk olan eTwinning'de katıldıkları projelerle dikkat çekiyor. Okul son olarak İspanyol proje ortakları ile pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için 'Hissediyorum Öyleyse Varım' isimli proje üzerinde çalışıyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Elvan Melez Avcı’nın üstlendiği “Hissediyorum Öyleyse Varım” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle, İspanyol ortaklarla beraber yürütülüyor. Daha öncede birçok projede yer alan Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu, pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için hazırlanan projenin çalışmalarına başladı.
Projenin liderliğini üstlenen Elvan Melez Avcı, projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Avcı “Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu’nda Psikolojik Danışman Rehber öğretmeniyim. Bizler bu sene okulumuzda eTwinning portalı kapsamında birkaç proje uyguluyoruz. Rehberlik servisi olarak da bu projelerin içine katıldık. Öğrencilerimizin özellikle pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için “Hissediyorum Öyleyse Varım” İsimli projemizi uyguluyoruz” diye konuştu.


ÖĞRENCİLER PROJELER SAYESİNDE FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIYORLAR
Projelere katılan Avrupa’da birçok ülke olduğunu ifade eden Avcı “Biz şuan kendi projemizde İspanya’dan ortaklarla çalışıyoruz. Öğrencilerimiz bu projeler sayesinde hem proje konularına odaklanırken aynı zamanda farklı kültürleri tanıyorlar, dil becerilerini geliştiriyorlar ve yenilikçi eğitim sistemlerini tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.


E-TWİNNİNG NEDİR?
E-Twinning, Avrupa Birliği’ne bağlı ve/veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformu.

ESENKÖY E-TWİNNİNG PROJESİNE HAZIRLANIYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN