Ağaç Haberleri

Ağaç Haberleri

Akmaz Halk Plajı’nda Ağaçlandırma Seferberliği

Akmaz Halk Plajı’nın sezon hazırlıkları kapsamında; Fethiye Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Oteli, Fabay Otel ve Günlükkent Sitesi yönetimi işbirliğiyle, Akmaz sahilinde çevre düzenleme, temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Muğla Çiftçisi Her Geçen Gün Daha Da Bilinçleniyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Fethiye’de badem ağacı çiçek açtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Pazaryeri mahallesi Karapınar mevkii sakini Ercan Yakalı’nın bahçesinde baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı.

Konuk evi restorasyon çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ilçesi Milas'ta, Milas Belediyesi tarafından yürütülen önemli bir restorasyon projesi devam ediyor. Milas Belediyesi mülkiyetinde bulunan Milas Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi Konuk Evi restorasyon çalışmaları bölgeye yeni bir soluk getiriyor.

Başkan Akdenizli: “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Yaka ve Bağlıağaç Mahallelerinde yaşanan sel felaketi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Akdenizli; “Kül Olan Ormanlarımızı Yeşertiyoruz”

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuluyor. Kabaağaç’ta 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında kül olan alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde tekrar yeşerecek. 

Fethiye'de Fidan Dikim Etkinliği

Fethiye’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ fidan dikildi. 

Başkan Akdenizli, 100. yıla özel Millet Bahçesine çınar ağacı dikti

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel, Seydikemer Millet Bahçesine çınar ağacı dikti.

Zülfü Livaneli İle Halikarnas Balıkçısı Anma Programı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Mevsimsel Bakım, Temizlik Ve Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Muğla’da 228 Bin 400 Ağacı Toprakla Buluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentte tarımsal üretimin artması ve daha yeşil bir çehreye kavuşması için İl genelinde 228 bin 400 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

Akbelen için direnen İkizköylüler Ankara'ya gitti

Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesimine direnen İkizköylüler Ankara'ya ulaştı. İkizköylüler ve çevreciler, TBMM Genel Kurulu’ndaki Akbelen gündemli olağanüstü toplantıya izleyici olarak katılacak.

Akbelen İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Başkan Gürün; “Akbelen yalnızca ağaç kesimiyle sınırlandırılamayacak kadar önemli etkileri olan sorunların bizim kentimizdeki bir yansımasıdır”

YK Enerji'nin Ağaç Katliamına Özcan'dan Tepki

Akbelen Ormanı'ndaki Ağaç Katliamının Faturası 1 Milyar TL: "Muğla Halkı Bilmeli"

Yanan Alanların Tamamı Ağaçlandırıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor. 

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Muğla’da KPSS heyecanı

Muğla’da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar sınavda ter dökerken, yakınları ağaç gölgelerinde bekledi.

Fethiye’de ağaç budama çalışması

Fethiye’de Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Park ve Bahçeler Birimi, ilçe merkezinde ağaç budama çalışması başlattı.

Ortaca’da Ağaç Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

26. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali kapsamında Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

FETHİYE’NİN EN ESKİ REHBERLERİNDEN NACİ DİNÇER, KAYAKÖY’Ü ANLATIYOR…

“Önce yamaçta kayalar, kayalardan doğan evler, evlerden doğan yaşantılar, sonra terk edilmiş yaşantılar, evler, kayalar, terk edilmiş insanlar, unutulmaya yüz tutmuş insanlık değerleri ve hepsinin üstünde biten incir ağaçları…”

BELEDİYE PERSONELİ YERDE BULDUĞU PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Mehmet Tosun, Çalış bölgesinde ağaç budama çalışması sırasında yerde bulduğu yaklaşık 28 bin TL’yi sahibine teslim etti.

KENT YAŞAMINA KÜLTÜREL BİR DEĞER KAZANDIRILACAK

Milas’ın kent dokusunu yansıtan simge mekânlarından biri olan Esentepe Parkı’nda başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Ağaç dikimi ve çimlendirme çalışmalarını geçtiğimiz günlerde tamamlayan ekipler, park içerisindeki mezar alanının cam kaplama işini de tamamladı.

DEPREM BÖLGESİNE TIR DOLUSU ODUN 

Seydikemer’in Bağlıağaç Mahallesi sakinleri soğuk iklim şartlarına karşı bölgeye bir tır odun gönderdi.

FIRTINA ELEKTRİK DİREKLERİNDE BULUNAN HATLARI KOPARDI

Bağlıağaç Mahallesi’nde fırtınadan dolayı elektrik direklerinde bulunan hatlar koptu.

SEYDİKEMER’DE RÜZGÂR AĞACI DEVİRDİ

Seydikemer’de gece saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgâr, ağacın devrilmesine neden oldu. Devrilen ağaç sonrası yol kısa süreliğine trafiğe kapandı.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; GÜNLÜK AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Muğla’nın Dalaman ilçesinde günlük ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Dalaman ilçemizde 300 civarı günlük ağacının kesildiğini öğrendik. Köyceğiz’deki sığla ağaçlarıyla ilgili olarak yapılan projeyi yakından takip edeceğiz ve bu ağaçlarımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.