Fethiye İlçe Tarım'dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye'de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Üzümlü mahallesinde, mühendis adaylarına sahada uygulamalı olarak zeytin ağacı budama eğitimi verdi. Halk sağlığı için önem arz eden zeytin ağacı budama işlemlerini Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Nevzat Ekiz eğitim verdi. Genç mühendis adaylarının katıldığı eğitim programına aynı zamanda Fethiyeli vatandaşlarda katılım sağladı. 

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde eğitmenlik yapan Ziraat Mühendisi Nevzat Ekiz, öğrencilere zeytin ağacı budamanın, zeytinyağına ve zeytin kalitesine olan etkilerini anlattı. Ekiz, ürün hasadının nasıl yapılacağını, sağlıklı depolama işlemleri gibi konularda teorik bilgilerden de bahsetti. Ziraat mühendisliğinin halk sağlığı açısından önemi de eğitime katılanlara aktarıldıktan sonra, budama sonrası eğitim süreci tamamlanmış oldu. Budama ekibi yapılan işlemlerden sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN