Artış, Haberleri

Artış, Haberleri

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Gezen, altın piyasasını değerlendirdi

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Akaryakıta ÖTV zammı geldi

TÜİK'in bu sabah üretici enflasyonunu açıklamasının hemen ardından benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı geldi.

Dolar 28 lirayı aştı

Dün gece Gazze’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de döviz kuru hareketlenmeye başladı. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 28,005 seviyesini gördü. Euro/TL de 29,663 seviyesinde işlem gördü.

DOLAR’DAN HAMLE EUROYU GEÇTİ

Dolar güne yükselişle başladı. Euro’da ise düşüş devam ediyor. Dolar sabah saatlerinde yaptığı yukarı yönlü hamle ile Euro’yu geride bıraktı. İlerleyen günlerde bu yarışın ne olacağı merak konusu.

MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR! TARİH BELLİ OLDU

Brent petrol fiyatlarında yaşanan gerileme sonrası motorinin litre fiyatına indirim gelmesi bekleniyor.

EURO TEKRARDAN DOLAR’I GEÇTİ

Son 20 yılın hükümdarı olan Euro, dolar karşısında bir kaç haftadır yenikti. Piyasada Euro 18 lira 32 kuruşa kadar yükseldi. Dolar ise 18 lira 23 kuruş. Böylece Euro, Dolar’a karşı haftayı önde kapatmış oldu.

ARAÇ SAHİPLERİNİN KEYFİ KAÇACAK! MOTORİNE ZAM GELDİ

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. Dün 70 kuruş zamlanan motorinin fiyatı bugün de 77 kuruş arttı. Zammın ardından motorinin litresi yeniden 26 lira seviyesine yükseldi.

MOTOSİKLETE TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Artan benzin fiyatları her geçen gün vatandaşın belini bükmeye devam ederken aynı zamanda Fethiye trafiği de sürücüleri çileden çıkartıyor. Birçok sebepten dolayı araçlarını garaja geçen vatandaşlar çözümü motosiklette buldu.

İKİ GÜNDE İKİNCİ ZAM!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Önceki iki gün peş peşe motorine yapılacak olan zamların iptal edilmesinin ardından dün fiyatlar değişmişti. Akaryakıta dün yapılan bir indirim bir de zam sonrası araç sahiplerine bugün kötü haber geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor.

DOLAR 18 LİRAYI GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sürpriz bir kararla 100 baz puan indirerek yüzde 13'e çekti. Güne 17.94 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL kararın ardından 18'i aştı.

ARIKAN,’’ DÜNYA GENELİNDE ALTINDA BİR ARTIŞ VAR’’

Döviz kurunda yaşanan artış, altına da yansıdı. Dolar kurunun artmasından dolayı gram altın 1000 lira seviyesini aştı. Altın fiyatlarında ki artış hakkında konuşan Mücevher Uzmanı Onur Arıkan, dünya genelinde bir artış olduğunu söyledi.

Her derde deva şifalı bitkiler

Havaların soğumaya başlaması ile beraber coronavirüs vaka sayılarının artmasının yanı sıra soğuk algınlığı ve üşütme gibi hastalıklarda da artış yaşanıyor. Vatandaşlar bu şikayetlerin de doktora gitmenin yanı sıra aktarlarda bulabildikleri ada çayı, Ihlamur ve kekik gibi şifalı bitkilerden deva arıyor.

Sigara ve alkole rekor zam

Hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 47,4 zam yapıldı. Bu artış, sigara ve alkolde olağanüstü fiyat artışına neden olacak.

Piyasa alt üst

Döviz ve Altının yükselişi durdurulamıyor.Dolar 12.48TL,Euro 14.04 seviyesinden çeyrek altın 1.162TL’den işlem görüyor.

LPG’ye yine zam geldi

LPG otogaza 1 ayda 4. zam geldi. Litre başına 19 kuruş zam yapıldı.

İcra Dosyası yüzde100 arttı

Fethiye’de icra müdürlüğünde işlem görmekte olan dosya sayısı 2020 yılına göre 0 arttı.Fethiye İcra İflas Müdürlüğü’nde 22 Kasım itibari ile 2020’de devam eden 6682 dosyaya 2021’de 6744 dosya eklendi.

Covıd vakaları tırmanışa geçti, Fethiye kırmızıya döndü

Fethiye’de yaz sezonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turist akını ile toplu yapılan düğün, davet ve etkinlikler Kovid-19 vakalarını arttırdı. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) verilerine göre Fethiye yine kırmızıya döndü.

Vaka sayılarında artış gözleniyor 

Fethiye’de koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ettiği öğrenildi. Vaka sayıları geçtiğimiz günlerde ciddi anlamda düşüşe geçmişken, tekrar vaka sayılarında artış görüldüğü belirtildi.