Dans Haberleri

Dans Haberleri

Fethiye’de Dünya Dans Günü etkinliği

29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Yunanistan, Kırgızistan başta olmak üzere çeşitli dünya dansları “Fethiye Dans Ediyor” adlı programda sergilendi.

‘Kızlar’ Adlı Dans Gösterisine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla Ceyda Tanç Dans Grubu tarafından ‘kızlar’ adlı çağdaş dans gösterisi yoğun ilgi gördü.

Dönefis 2 Açıldı

Fethiye'de geçtiğimiz sene faaliyete başlayan Dönefis isimli işletmenin 2. şubesi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılışa Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve Fethiye Belediye eski Başkanı Behçet Saatcı katıldı. Aynı zamanda açılışta bulunan sosyal medya fenomeni Yasin Cengiz, kendiyle özdeşleşmiş hale gelen dansıyla ilgi odası oldu.

Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Çifte Etkinlik

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Kumbahçe Meydanında 100 dansçı ile çökertme oyunu ve ardından gerçekleşen “Solo Türk” akrobasisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Fethiye'de şimşeklerin dansı

Şimşeklerin Fethiye ilçesinde gecenin karanlığını aydınlattığı o anlar ölümsüzleştirildi.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

Bodrumlu Milliler Dünya İkincisi Oldular

Bodrum Dans Kulübü Milli Sporcuları, Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonasının ardından Dünya Finallerinden de şampiyon olarak döndüler.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA’DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin “Creating a School Environment for Active Participation” isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

MUHTEŞEM DÜĞÜN İLE DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Sonay Akkaya ve Ulaş Naktan, Bahar Beach’de düzenlenen görkemli düğün ile evlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği düğünde danslar edilip, şarkılar söylenerek unutulmaz anlar yaşandı.

MUHTEŞEM DÜĞÜN İLE DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Elif Tokmak ve Sarper Mert Demirel, Bahar Beach’de düzenlenen görkemli düğün ile evlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği düğünde danslar edilip, şarkılar söylenerek unutulmaz anlar yaşandı.

YÖRESEL DANS FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Fethiye yöresel dans festivali, Beşkaza meydanında devam ediyor. Festival kapsamında saat 18:30 ve 21:00 arasında dans gösterileri sergilendi.

YÖRESEL LEZZETLER HALKLA BULUŞTU

Fethiye Yöresel Dans Festivali, Beşkaza Meydanı’nda başladı. Festival kapsamında birçok yöresel yemekler yapılarak halka ikram edildi.

EL EMEĞİ STANDLARI BEŞKAZA MEYDANI’NDA

El Emeği Göz Nuru stantları, Yöresel Dans Festivali kapsamında 2 gün boyunca Beşkaza Meydanı’nda olacak.

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Beşkaza Meydanı’nda birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Ukrayna, Litvanya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen çocuklar dans gösterileri sergiledi.

23 NİSAN KUTLAMALARI AVM’DE DEVAM ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler devam ediyor. Etkinlik kapsamında Özle Girne Koleji Fethiye Kampüsü katkıları ile kutlamalar için Fethiye’ye Litvanya, Moldova ve Ukrayna’dan gelen ekipler Fethiye Erasta Alış Veriş Merkezi’nde çeşitli dans gösterileri sergiledi.

FETHİYE ÇOCUK FESTİVALİ AÇILIŞ YAPTI

13. Uluslararası Fethiye Çocuk Festivali Açılış yaptı. Açılış kapsamında Beşkaza Meydanı’nda Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden gelen çocuk dansçılar hünerlerini sergiledi.

ÖĞRENCİLER YAŞLILARI UNUTMADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşlı Bakım Teknikerliği Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde yaşlılar için etkinlik düzenlediler. Düzenlenen etkinlikte yaşlılar bir taraftan satranç ve tavla oynarken diğer taraftan çalan müzik eşliğinde öğrenciler ile beraber dans ettiler.

Yörüklerden keşkek günü

Fethiye ve Seydikemer Yörük ve Türkmen Dernekleri tarafından Çalış Plajı’nda bulunan Kerimoğlu Yörük Çadırı’nda 'Keşkek Günü' düzenlendi. Gelen misafirlere keşkek dağıtımıyla başlayan etkinlik şehitler ve askere gidenler için dualar okunarak devam etti. Ardından şarkılar ve türküler söylenerek etkinliğe gelen bayanlar bol bol dans ettiler. Bu özel etkinliğe Fethiye Belediye Başkan Vekili Gözde Hoşafcı, Kültür Müdürü Halime Ok, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve birçok vatandaş katıldı.

Sporfest Halk Oyunlarına ilgi yoğun oldu

Fethiye'de bu yıl ikincisi düzenlenen '2. Uluslararası Fethiye Spor Festivali” kapsamında 5 ülkeden 350 dansçı sahnede hünerlerini sergilediler. İzleyiciler tarafından dans gruplarının hünerleri ilgiyle izlenirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Festivali önümüzdeki günlerde daha geniş ve daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Menteşe Belediyesi kış kursları başlıyor

Menteşe Belediyesi’nin 7’den 70’e her yaştan vatandaşa yönelik düzenlediği ücretsiz kış kurslarına kayıtlar başladı. Menteşelilerin yoğun ilgi gösterdiği kurslara kayıtlar, 10 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. Müzikten spora, tiyatrodan dansa kadar 31 farklı dalda açılan ücretsiz kurslar 18 Ekim 2021 tarihinde başlayacak.

Dans kursları başlıyor

Milas Belediyesi’nin gerçekleştireceği dans kurslarının kayıtları başladı. Pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilecek kurslarda vatandaşlar, sanatla, müzikle iç içe kaliteli zaman geçirerek sosyalleşecekler.

Marmaris’te dostluk için dans edecekler

Ukraynalı ve Marmarisli dansçı çocuklar Ukrayna’da bulunan Ayçiçeği (Sonyaşnik) Uluslararası Yardım Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Sanat Festivali kapsamında birlikte dans edecek.

Marmaris’te sezon Rıo Karnavalı gibi başladı!

Türkiye Dans Federasyonu Kulüplerarası Türkiye Salsa 5. Etap Dans Yarışması; Marmaris’te tamamlandı.

Bodrumlu dansçılar Avrupa finalinde

Bodrum Dans Kulübü’nün yaşları 9 ile 16 arasındaki 37 milli sporcusu Modern Dans ve Bale’de Avrupa Finaline yükseldiler.

Minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

İlk Adım Kreş ve Anaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı pandemi tedbirleri altında coşkuyla kutladı. Kutlama programı renkli görüntülere sahne olurken; öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi ve dans gösterileri sundu.

Fethiyespor, Cem Özdemir’i renklerine kattı

3. lig 2. Grupta ilk yarıyı lider olarak kapatan Fethiyespor, şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlayacak transfer takviyelerine başladı. Lacivert beyazlılar, Adanspor, Demirgrup Sivasspor ve Van Büyükşehir Belediyespor takımlarında orta saha oyuncusu olarak forma giyen Cem Özdemir’i renklerine kattı. Cem Özdemir, “Fethiyespor’u şampiyon yapmak zorundayız” derken, başkan Esat Bakırcı da “şampiyon olup 3.lig kaosundan kurtulmak istiyoruz” dedi.

Rotary 2020-2021 dönemi Meslek Hizmet ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rotary Kulübü 2020-2021 Hizmet Ödülleri Prof. Dr. Özer Ozankaya, gazeteci Fatih Bozoğlu ve Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci’ye verildi. 

Köpeği fazla ekmek yiyor diye öldürdü  

Muğla’da meydana gelen hayvan cinayeti vicdansızlığın bu kadarına pes artık dedirtti. Bir çoban köpeği, sahibi tarafından hunharca katledildi. Köpeğin öldürülme sebebi ise vicdanları sızlattı. Köpeğin, fazla ekmek yediği gerekçesiyle silahla vurularak öldürüldüğü iddia edildi. İddialar üzerine köpeğe otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda ise vahşet ortaya çıktı.

Işığı Cam ile Dans Ettiren Son Usta

Muğla'nın tek Vitray (Cam İşlemeciliği) ustası olan Serdar Arslan, hayallerini cama işliyor. Türkiye'deki 86 Vitray ustasından bir tanesi olan Arslan, vitray sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Vicdansızlığın Bu Kadarı Pes Dedirtti!

Bodrum’da tel kapana tuzak kurularak yakalanan domuzu ölüme terk ettiler. Belediye ekipleri domuzu kurtarmak için seferber oldu. Yalıkavak Mahallesinde bir vatandaş tarafından domuzlar bahçesine girmesin diye kurduğu tuzak bu kadarına da pes dedirtti.