Eylül Ayı Haberleri

Eylül Ayı Haberleri

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

“Bu güneş Fethiye için bir nimet”

Eylül ayının sonlarına yaklaşırken Fethiye’de sıcak havanın etkisi sürüyor. Mevcut hava durumunun ve güneşin Fethiye için bir nimet olduğunu söyleyen Mehmet Çomut, FRT TV’ye konuştu.

Fethiye’de sıcak hava devam ediyor

Tatil cenneti Fethiye’de Eylül ayının ilk haftasında termometreler 32 dereceyi gösterirken hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor.

Seydikemer Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli Başkanlığında gerçekleştirildi. 

Ölüdeniz’de Tekne Turu Yoğunluğu Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunun Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bulunan günü birlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Eylül ayında da sürüyor.

O Madde ertelendi

Fethiye Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısı gerçekleştirildi. Meclis’te merakla beklenen Hisarönü Lunapark alanının kat karşılığı ihaleye çıkarılması maddesi oy birliği ile diğer meclis toplantısına ertelendi.

“Kelebekler Vadisi’nden Ölüdeniz’e yüzme yarışı yapılacak”

Eylül ayının sonunda başlayıp Ekim ayının ilk haftası boyunca devam edecek olan Fethiye Sporfest programında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi veren Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Kelebekler Vadisi’nden Ölüdeniz’e olan yüzme yarışına yoğun ilgi olduğunun altını çizdi.

Deniz Müzesinde Dolu Dolu Geçen Bir Yıl Daha

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını Eylül ayında açıklayan Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı özel müze olarak faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, BDM Eğitim Birimi koordinasyonunda, birbirinden farklı etkinlik, proje ve atölyelerle dönemi tamamladı.

SICAK HAVA GELİYOR

Eylül ayının son günleri yaşanırken Fethiye’de hafta sonu termometreler 35 dereceye kadar yükselecek. Türkiye’nin dört bir yanında soğuk hava etkili olurken, tatil cenneti Fethiye’de hafta sonu yazdan kalma bir gün yaşanacak.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Eylül ayının ortaları yaşanırken, yaz ayının bitmesine sayılı günler kaldı. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda hafta başından itibaren sıcaklıkların 5 derece birden düşmesi bekleniyor.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Seydikemer Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Ramazan Akbal başkanlığında gerçekleşti.

SICAK HAVA DEVAM EDİYOR

Eylül ayının ilk haftası yaşanırken hava sıcaklıkları 30 derecenin üstünde seyretmeye devam ediyor.

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında iki oturumla gerçekleştirildi. Biri gündem dışı olmak üzere toplam 17 maddenin görüşüldüğü toplantıda maddeler oy birliği ile geçti.

ANTİK TİYATRO EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

ANTİK TİYATRO AÇILIYOR Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

2022 Mtv Artış Oranında İndirim

Yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak artış oranı belli oldu. Daha önce 2022 yılı MTV artış oranı 36.2 olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında yüzde 11,2'lik indirime gitti. Düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmış oldu. Eylül ayı istatistiklerine göre Muğla genelinde belirlenen 549 bin 826 araç sahibinin merakla beklediği haber geldi. Yılbaşından itibaren geçerli olacak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeniden değerlenme oranı yüzde 25 olarak belirlendi.

10 bin 538 kişi ziyaret etti

Fethiye’nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar 10 bin 538 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Tekneciler Eylül ayından memnun değil

Eylül ayının sonunda günübirlik teknelerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Havaların sıcak olması ve İngiliz turistlerin ülkemize gelme ümidi ile sezonun uzamasını bekleyen günübirlik teknecilerden bazıları tura çıkarken, bazıları da müşteri sayılarının az olması nedeni ile tura çıkmadı.

MİTSO'nun Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının eylül ayı meclis toplantısında Kaymakamlık, TOBB'un Kadın Girişimciler Kurulu ve MİTSO işbirliğinde orman yangını geçiren mahallelerde yeni gelir kaynakları oluşturmak için çeşitli beceri ve meslek kursları açılacağı bildirildi.

Büyük Samanlık plajında eylül yoğunluğu

Fethiye'nin gözde plajlarından Büyük Samanlık Plajı’nın sonbahar yoğunluğu devam ediyor. Eylül ayının sonlarına doğru gelinmesine rağmen kalabalık olduğu görülen Büyük Samanlık Plajında bazı vatandaşlar denize girip yüzerken bazıları da şezlonglarda güneşlendi.

Seydikemer Belediyesi teşekkür belgesi vermeye devam ediyor

Seydikemer Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu tarafından Seydikemer Belediyesine yapılacak fidan bağışı kabul edildi. Yanan alanların ağaçlandırılmasına katkı sağlayacak projenin yürütülmesini için protokol imza yetkisi Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e verildi. Meclis toplantısında ayrıca meclis üyelerine yangın söndürme çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Başkan Otgöz tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ takdim edildi.

Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Fethiye Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda 7 tanesi gündem dışı olmak üzere toplam 13 madde görüşüldü. Meclis toplantısı; sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti.

GEKA’nın çağrısı’na 192 proje başvurusu yapıldı

GEKA’nın geçtiğimiz Eylül ayında ilan ettiği Alternatif Turizm ile Kooperatif ve Birliklerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi mali destek programlarına Güney Ege Bölgesi’nden 192 proje başvurusu yapıldı.