Ölüdeniz'de Tekne Turu Yoğunluğu Sürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunun Dünyaca ünlü Ölüdeniz'de bulunan günü birlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Eylül ayında da sürüyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunun Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bulunan günü birlik tur tekneleri konuklarına Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, ST. Nicolas Adası, Akvaryum Koyu, Soğuk Su Koyu, Deve Plajı’nın eşsiz güzellikteki doğasını görme ve turkuaz koylarda yüzme şansı tanıyor. Tekneler uygun fiyatlarla ziyaretçileri koylara götürerek buralarda mola veriyor. Ziyaretçiler, akşama kadar mavi ile yeşilin buluştuğu koyları geziyor, buralarda denize giriyor ve güneşleniyor. Eylül ayının ilk günleri olmasına rağmen yoğunluk yaşandığını belirten turizmciler yoğunluğun 15 Ekim’e kadar devam etmesini bekliyor. Yetkililer, Ölüdeniz günübirlik tekne turları ile kristal berraklığına sahip olan bir denizde ve yeşil tonların hâkimiyetinde bulunan farklı doğal bölgelerde sakin bir gün geçirmek isteyen tatilcilerin mağdur olmamaları için bir gün önceden rezervasyon yaptırmalarını gerektiğini ifade etti.  

FRT TV mikrofonlarına konuşan yetkililer şu açıklamalarda bulundu:
S.S Belcekız Ölüdeniz Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Volkan Kireşçi, “Kabotaj Bayramı’nda, sezon başında hiç kimse umudunu kaybetmesin, rutin bir şekilde sezona devam edeceğiz demiştim. Aynısı oldu. Çok şükür devam ediyoruz.  Ne kadar sezon yaşadığımız belli. Herkes çalışıyor, herkes mutlu. Burada Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Liman Başkanımız, Sahil Güvenlik Komutanımız, Karakol Komutanımız, Belediye Başkanımız, Turizm Müdürlüğü hepsinin büyük destekleriyle burada faaliyetimize devam ediyoruz. Bunun yanı sıra plajımız da düzenlendi. Burası bize verildi. Biz de elimizden geldiğince buraya sahip çıkıyoruz, çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Turizmci aynı zamanda Robinson 5 Teknesi Sahibi Ali Somyürek açıklamasında, “Her şeye rağmen sıkıntılı yıllardan geçiyoruz. En son depremden sonra yaşadığımız moral bozukluğu belli. Sezona deyim yerindeyse 1-0 geriden başladık. Sıkıntılı başladık ama şu an güzel giden bir trend var, bu da Eylül sonuna kadar devam edecek diye düşünüyorum. 3 aşağı 5 yukarı sezon güze, sonradan toparladı. İnsanlarda yarın korkusu oluştuğu için de bugünlere kaydı. Ben kendi açımdan da çevrem açısından da çok sıkıntılı bir sezon görmüyorum.  Tabi ki Mayıs, Haziran ve 15 Temmuza kadar kayıptı. Sadece bizim sektör değil konaklama sektörü de sıkıntılı geçiyordu bu sene. Konaklamada müşteri olmayınca bütün sektörlere yansıyor. Ama genel olarak son 2 ay bütün sektörler açısından toparladı diyebilirim.  Eylül sonuna veya Ekim 15’e kadar iyi bir trend devam edecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN