O Madde ertelendi

Fethiye Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısı gerçekleştirildi. Meclis'te merakla beklenen Hisarönü Lunapark alanının kat karşılığı ihaleye çıkarılması maddesi oy birliği ile diğer meclis toplantısına ertelendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

AK Parti Grubunun “Neden seçime 6 ay kala yapıyorsunuz, seçimi alacağınıza çok mu güveniyorsunuz?” sorusuna esprili şekilde cevap veren Alim Karaca “ben çok rahatım, kendimize güveniyorum, hodri meydan diye cevap verdi. Fethiye Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi. 1 gündem dışı olmak üzere 13 madde görüşüldü. 
Meclis toplantısı öncesi Fethiye’de Türk Bayrağı üzerine isim yazılması konusunda belediye meclisinde konuşan Alim Karaca daha önce Fethiye’de çöpe atılan, Ak Parti ve Türk Bayraklarının olduğu fotoğrafları gösterdi. Karaca “AYDEM panoları bir reklam şirketine kiralıyor. Reklam şirketi de 30 Ağustos nedeniyle Türk Bayrağı asarken bize de jest olsun diye üstüne isim yazıyor. Bu konu bana önce geldi, ben direğin bir tarafında Fethiye Belediyesi, Alim Karaca, diğer tarafta da Türk Bayrağı olacak şekilde hazırlanmasını istedim. Fakat arkadaşlar Türk Bayrağı’nın üstüne o şekilde yazmışlar. Haberim olduğu an toplattırdım. Reklam şirketine bir kuruş para ödemedik, öyle bir sözleşme protokolümüzde yok” dedi. 
Ak Parti’nin 2018 yılında çöpe atılan bayraklar konusunda söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Adem Aykırı “O dönem o olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Kim yaptıysa kamera kayıtlarıyla tespit edilmesini istedik. Resmi makamlarda sonuçları vardır. O konuda Ak Parti olarak bizde mağdur olduk” dedi. 
 
Hisarönü İhalesi maddesi görüşmesi diğer meclise ertelendi. 
Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü Mevkiinde Lunaparkın olduğu alanının kat karşılığı inşaat yapımı işi meclise havale eden müzekkerenin görüşülmesi konusunda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kendi grubumuzla da görüştük. Biz burada belediyeye en çok katkı nasıl yapılır, bunun mücadelesini veriyoruz. Belediye olarak gelirlerimizi nasıl arttırırız onun düşüncesindeyiz. Grubumuz ile bir ay sonraya ertelenmesini bu dönemde araştırma yapılmasını uygun gördük” dedi. 
Ak Parti meclis üyesi Muhammet Kökten “Burada yazan kat karşılığı inşaat yapımı” ifadeleridir. Bununla belediyeye çok büyük katkıları olmayacaktır. Belediyenin mülkiyetinde olarak kalarak, yap işlet devret modeli veya farklı projeler çıkabilir. Belediyede yaptırabilir Oradaki kişilerde bu konudan çok rahatsız” dedi. 
Alim Karaca oradaki kişilere de sorabileceklerini ifade ederek “Orada herkesin görüşünü alabiliriz. Belirttiğim gibi bu belediyeye nasıl katkı sunacağız onun derdindeyiz. Daha önce kat karşılığı verilen yerler yüzde 50-50 olarak verilmiş. Böyle bir çalışma olabilir, sizlerde kendi çalışmalarınızı hazırlayın, bir sonraki mecliste görüşelim” dedi. 
Fethiye Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısında belediye meclisinde konuşan Alim Karaca şu ifadeleri kullandı;
Arkadaşlar bana sormadan “burası satılıyor, peşkeş çekiliyor.” Demişler. Benim yüce meclisim burası. Sizin meclisin onayı olmadan ben daha bugüne kadar hiçbir karar almadım. Ben hiçbir yeri satmıyorum. Neden böyle bir karar alma gereği duyduk onu da anlatayım. Bu ekonomik krizde belediyelerin öz kaynaklarını, gelirlerini güçlendirmediği takdirde ayakta kalma şansları yoktur. 54 araç aldık, şu an yıllık kira bedeli 84 milyon. Kendi asfalt tesislerimizi kurduk 100 milyon liraya dökecek olduğumuz asfaltta 42 milyon lira karımız var. Kendi elektriğini üreten pazaryerleri yaptık. Ormanın el koyduğu yerimiz vardı Göcek’te kazandık, değeri 300-400 milyon lira. Ondan 6-7 milyon gibi bir karımız var şu an itibariyle. Şu an bütün yollardan kazdığımız parkeleri çeviriyoruz yıllık 7 milyon, 10 milyon arası bir karımız var. Totale vurduğumuz zaman 150 milyon lira belediyenin ekstra bir karı var ve Türkiye’de borcu olmayan tek belediye burası. Her yerde de ya parkımız ya sosyal tesisimiz var ya cami yapıyoruz ya sıcak asfalt yapıyoruz. 5-6 noktada da parklar yapıyoruz. Hiç durmadan aralıksız çalışıyoruz. Herkes Fethiye ne yaparsa onu anlatacak. Veya projelerle çıkacak, projelerini anlatacak. Bu mecliste bugüne kadar hiç kimsenin kalbini küçücük kırmadan, aile ortamında yönetiyoruz burayı. Bana sormadan sosyal medyada bunları paylaşmanın bir anlamı var mı? Ben nereyi satmışım? İmar artıklarından 30 metrekare, 50 metrekare oy birliğiyle sizler kabul ettiniz, büyük parseller talep ettiğinde verelim dediniz. Ben Fethiye Belediyesi’nin gelirlerini arttırmak zorundayım. 
Hisarönü’nde bir arazimiz var, 77 bin metrekarelik bir arazi. Burada, belediyeyi kısa vadede nasıl kara geçirebiliriz? Kira karşılığı verebiliriz veya “yap-işlet-devret” ile kira modeline verebilir miyiz? Bunu tartışacağız. “Başkan sattı” gibi bu tür haberler doğru değil. Ve bunu biraz sonra ben de telif edeceğim. Hepiniz araştırın, en karlısını siz getirin 1 ay sonra meclise getirelim. Şu an 550 bin lira kira alıyorum oradan. Orada bir tane lunapark var. 25 metrekare yere 25 bin pound kira alıyorlar. Yapabilirsek oradan 10,15 milyon lira gelirimiz olacak. Siz alın, siz yapın. Sonuçta ben belediyeyi kara geçirmek sorundayım.  550 bin lira belediye için para değil. Yoksa başka bir amacımız yok. Benim hiç kimseyle bir iş birliğim yok, şirketim yok, müteahhit değilim, yardımcılarım müteahhit değil.
CİMER’e bizim kooperatiflerle ilgili şikâyetler oldu. 2 kooperatifi destekliyoruz. Ata tarımsal kalkınma kooperatifi ve diğeri de Likya kadın kalkınma kooperatifi. İkisinde de güzel işler yapıyoruz. Bazı arazilerimizde onlarla birlikte ortak protokoller yaptık. Coğrafi işaret aldığımız ürünleri dikiyoruz. Mesela kaya inciri dikiyoruz. Birçok yerde lavantamız var, altın otumuz var, zeytinimiz var. Zeytinleri kendimiz ekiyoruz biçiyoruz. Gördüğünüz gibi bu sene 1 ton zeytinyağı çıktı. Biz daha önce bu tür yağları ücretiyle alıyorduk. Şu an 1 lira ödemeden gittiğimiz yerlerdeki birçok kurumlara bunları takdim ediyoruz. Aynı zamanda da kurmuş olduğumuz aş evinde biz her gün engellilerimiz ve yakınları olmayan büyüklerimize 4 çeşit yemek gönderiyoruz arkadaşlar. Orada kullanıyoruz işte bunu. Ama ona da laf ediyor, CİMER’e destan yazmış. Biz 1 litre zeytinyağının bile nereye verildiğinin hepsini yazıyoruz arkadaşlar. Hepsinin hesabını verebiliriz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN