Festival, Haberleri

Festival, Haberleri

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali bitti

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali İkinci Gününde Yoğun İlgi Görüyor

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivalinin ikinci gününde Doç. Dr. Hakan Allı’nın ‘geçmişten günümüze kuzugöbeği mantarının tıbbi ve ekonomik önemi’ konulu paneli yoğun ilgi gördü.

Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlıyor

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Zeytinler Hasat Edildi, Sıkımı Yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

Fethiye Sporfest Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Zurnazen Festivali 4 Eylül’de Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8.Uluslararası Zurnazen Festivali 4-7 Eylül tarihleri arasında Menteşe, Milas, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde düzenlenecek.

Kültür, Sanat ve Turizm Festivali sona erdi

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşen Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin son günü; Köy Meydanı’ndaki Ayşe Babacan Kreasyonu Defilesi’nin ardından Tuz Binası’nda Aslıhan And Flüt Beşlisi konseri ile başlarken, Köy Meydanı’nda  gerçekleşen konuk sanatçıların muhteşem performansı ve Bora Gencer konseri ile sona erdi.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

Karaca'dan Teşekkür Belgesi

13. Uluslararası Fethiye Festivali kapsamında festival suresince destek veren kurumlar ve işletmelere teşekkür belgesi verildi.

Festival etkinlikleri ertelendi

13.Fethiye Uluslararası Festivali kapsamında olan karnaval yürüyüşü ile konser etkinliği hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı

13. Uluslararası Fethiye Festivali etkinlikleri kapsamında ‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı.

FETHİYE SEMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nde ikinci güne girildi. Çeşitli etkinliklerin gün boyu sürdüğü festival kapsamında motorlu paraşüt pilotları Fethiye semalarında renkli görüntüler sergiledi.

FESTİVAL EDİP AKBAYRAM KONSERİYLE SON BULDU

12. Yeşilüzümlü Yöresel Dastar ve Kuzugöbeği Festivali, ünlü sanatçı Edip Akbayram Konseri ve muhteşem dastar defilesi ile son buldu. Üç gün boyunca dolu dolu geçen festival, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

BİR FESTİVAL DAHA SONA ERDİ

12. Yeşilüzümlü Yöresel Dastar ve Kuzugöbeği sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan festivale katılanlar 3 gün boyunca keyifli dakikalar geçirdi.

Mücevher Festivali Başladı

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenledi. Festivalde koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alıyor. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Karadaş, “Adrenalin patlaması yaşıyoruz”

Tandem başlayan uçuşta serbest devam eden pilotlar izleyenleri hayran bıraktı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline serbest uçuş gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş hissettiklerini FRT TV mikrofonlarına anlattı. Korku değil vücuttaki adrenalinin yükseldiğinin altını çizen Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş, “Ellerim titriyor. Resmen bir adrenalin patlaması yaşıyoruz. Korku ile alakalı değil vücudunuzdaki adrenalin patlamasından dolayı oluşan bir şey” dedi.

Merve Akar, “İnanılmaz bir atmosfer var”

21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline serbest paraşütçüler damga vurdu. Tandem başlayan uçuşta serbest devam eden pilotlar izleyenleri hayran bıraktı. 21’ci Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinden ve yaptığı uçuşu FRT TV mikrofonlarına anlatan Paraşüt sporcusu ve hava yolu pilotu Meryem Akar, “2000 yılında ilk defa yapılan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinde ilk atlayanlardanım. Aradan 14 yıl geçtikten sonra tekrar geldim. İnanılmaz güzel bir atmosfer var. Normalde serbest paraşütü uçaktan atlayarak yapıyoruz ama biz serbest paraşütçüler bulduğumuz her hava aracından atlıyoruz” dedi.

“Açık Su Yüzme Yarışı” sporcuları kıyasıya mücadele etti

Fethiye’de ikincisi düzenlenen "2. Uluslararası Fethiye Spor Festivali" başladı. Festival “Ölüdeniz Açık Su Yüzme Yarışı”, “ Oturarak Voleybol Turnuvası” ve “Göcek Tenis Turnuvası” müsabakaları ile start aldı.

Badem Çiçeği Festivali 7-9 Şubat’ta

7-9 Şubat tarihleri arasında Datça'da Badem Çiçeği Festivali düzenleniyor. Beyazın ve pembenin tüm tonlarının bir araya geldiği festival, katılımcılarına görsel bir şölen sunuyor.