Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Haberleri

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Haberleri

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Yaşandı

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

FETHİYE FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’NDEN ZİYARETLER

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan Günşafak Karartı ile Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

YENİ ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI

Yeni Adli yıl Fethiye'de de törenle başladı. Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adliye binasında tören düzenlendi.

BAŞSAVCI VE HAKİMLERE VEDA PROGRAMI

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesi kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ünal Bingül, hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi.

FETHİYE’DE MUSİLAJ OPERASYONU

Türkiye geneli turizm sezonu öncesi sahil şeridinde bulunan turizm kentlerinde Suç örgütlerine yönelik Musilaj operasyonunda KOM daire başkanlığı Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla KOM Şube Müdürlüğü ve Fethiye KOM Grup Amirliğince sabaha karşı şafak operasyonunda bir çok adrese eş zamanlı operasyon yapılmış ve operasyonda bir çok mühimmat ele geçirilmiştir.

İŞYERİNE SİLAHLA GİRİP TEHDİT ETTİLER

Fethiye’de bir işyerine silahla girip tehdit eden 7 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

BAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARET

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Fethiye Asri Mezarlığı’ndaki Şehitlerimiz İle Şehit Jandarma Er Selim Fakı’nın Ailesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

“Operasyonu Biliyorduk” Sözlerine Soruşturma

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in “Belediye Operasyonu, bizim Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Başsavcımızla beraber 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye Başkanımız Alim Karaca’da ben de Cumhuriyet Başsavcımız da biz bu olayı biliyorduk” sözlerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Demir, ifadesi alınmak üzere Savcılığa davet edildi.

Başkan Otgöz, fidan dikim etkinliğine katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye başkan yardımcıları, Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldılar. Fidan dikim etkinliğinde Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar göz doldurdu.

Savcı, polisiz diyerek 3 milyon TL dolandırdılar

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 11 şüpheli yakalandı.

Fethiye’de Adli yıl törenle başladı

Yeni Adli yıl Fethiye’de de törenle başladı. Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adliye binasında tören düzenlendi. Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Fethiye Adliyesinde yapılan törene Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Baro Temsilcisi Fatih Taşer, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Hakim ve Savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.

Fethiye KOM’dan sahte ehliyet çetesine büyük darbe

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince bazı şahısların sınava girmeden sahte ehliyet aldıkları ve bu ehliyetleri Fethiye İlçesinde bulunan 2 şahsın aracılığı ile 10-20 bin TL karşılığında temin ettikleri belirlenen şahıslara yönelik olarak operasyon düzenlendi.

Beşiktaşlılardan ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğlulları ve yönetimi geçtiğimiz günlerde Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ünal Bingül ve İlçe Jandarma Komutanlığına atanan Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 

Fuhuş operasyonunda 10 şüpheli adliyeye sevk edildi, 22 kadın kurtarıldı

Fethiye Asayiş Büro Amirliği ve Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fethiye de ortak yürüttüğü proje kapsamında "Fuhşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temini Etmek" suçu kapsamında şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan “Sezon 2” isimli fuhuş operasyonunda 10 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Başsavcı Ünal Bingül Basın Mensupları ile bir araya geldi

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına atanan, Başsavcı Ünal Bingül; Fethiye’de basın mensupları ile bir araya geldi.

Fethiye'nin yeni Başsavcısı Ünal Bingöl oldu

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına ise, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül atandı.

3 Şahıs Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ve GİM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyon neticesinde; Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PYD Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından gözaltına alınan 3 kişinin; çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Göçmen Kaçakçılarına Operasyon

2019 yılında Göcek Mahallesi Yat Marinasından 15 FETÖ/PDY iltisaklı şahısların illegal yollarla çıkış yaptığı şeklinde bilgi elde edilmesi üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye KOM ve GİM Grup Amirliği görevlilerince Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından çalışma başlatıldı. Takip sonucu gerçekleşen operasyonda göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen 5 şüpheliden 2’si göz altına alındı.

Başkan Karaca duruşma yerine törene katıldı

CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve şoförü Barış Mete hakkında Çarşı Caddesindeki trafikte yaşanan olay ile ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iki ayrı iddianame Fethiye 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilip; birleştirildi. Hem sanık hem müşteki durumdaki Başkan Alim Karaca ile tatilci Murat Çağlar Özbakır’ın, Fethiye 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmasına avukatlar ile şoför Barış Mete katıldı. 

İl Başkanı Korkmaz bir dizi ziyarette bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ilçe programları kapsamında Fethiye’de bir dizi ziyarette bulundu. Korkmaz ve beraberindeki heyet Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Fethiye Devlet Hastanesi, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ölüdeniz Dolmuş Kooperatifi ve Fethiye Ülkü Ocakları’na ziyaretler gerçekleştirdi.  

13 şüpheli hakim karşısına çıkarıldı

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde yapılan operasyonda; 4 araç içerisinde Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak 13 şüpheli Fethiye Adliyesi’ne getirildi ve hakim karşısına çıkarıldı. Soruşturma sonucunda 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Fethiye’de 8 Göçmenin Yaşamını Yitirdiği Olaya İlişkin 10 Kişi Tutuklandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 8 düzensiz göçmenin ölümü ile ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada gözaltı alınan 12 şüpheliden 10’u tutuklandı.

Gözaltı sayısı 9’a çıktı

Fethiye açıklarında 8 düzensiz göçmenin ölümü ile ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada gözaltı sayısı 9’a yükseldi.