BAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARET

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Fethiye Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlerimiz İle Şehit Jandarma Er Selim Fakı'nın Ailesi'ne ziyaret gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü’nü kutlamak ve şehitlerimizi anmak amacıyla Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal BİNGÜL, Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut AKDÜLGER ve Denetimli Serbestlik Personeli ile birlikte Fethiye Asri Mezarlığı’nda Şehitlerimiz daimi istirahatgahları başında anıldı ve Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.. 
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal BİNGÜL başkanlığındaki heyet daha sonra, Şehit Jandarma Er Selim FAKI’nın ailesini yaşadıkları evde ziyaret ettiler.
Cumhuriyet Başsavcısı BİNGÜL; “ Dünya üzerindeki her millet değişik meziyetleri ile anılmaktadır. Türk milleti de tüm dünyada var olan milletler arasında asker millet olarak tanınmaktadır. Bunun sebebi binlerce yıldır birçok saldırıdan kurtulmayı, savaşarak varolmayı başarmış askerlik üzerinde üstün meziyetleri olmasıdır. Bizler dâhil Milletimizin her bir ferdi daha önce defalarca olduğu gibi gerektiğinde vatanı için bir an bile düşünmeden canını verebilecek kabiliyettedir. Halen dünya orduları tarafından kullanılan çeşitli askeri terimler, askeri taktikler Ordumuzun, Milletimizin eseridir. Bu nedenle askerlik ve vatan savunmasında can vererek en yüksek mertebe olan şehadet mertebesine erişmek Milletimiz tarafından kutsal sayılmıştır. 
Bizlere tevdi edilmiş en kıymetli görev olan gazilerimiz ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit yakınlarımıza hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye'yi imar ediyor, bulunduğumuz makamlarda görevlerimizi ifa ediyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesi ile minnet ve şükranlarımızı iletmek için Şehidimiz Selim FAKI’nın kıymetli ailesine bu ziyareti gerçekleştirdik. Vatanımızı ve milletimizi korumak için gözünü bile kırpmadan cepheden cepheye savaşarak yurdumuzu kurtaran, Çanakkale Savaşında askerlerine,  “Ben Size Savaşmayı Değil Ölmeyi Emrediyorum” diyerek,  dünyanın en donanımlı ordularını yenen, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşları ile Çanakkale’de, Yemen’de, Kurtuluş Savaşında, Terörle Mücadelede, Kıbrıs’ta ve 15 Temmuz’da ve şu anda sayamadığımız bütün cephelerde  şehitlik mertebesiyle şereflenmiş tüm şehitlerimizi 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyorum, Ruhları Şad olsun ” dedi.  
Yapılan ziyarette Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı  Ünal BİNGÜL tarafından şehidimizin ailesine çeşitli hediyeler takdim edildi.
BAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARETBAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARETBAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARET

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN