Finans Haberleri

Finans Haberleri

Finansal Yönetim Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Kriz Dönemlerinde Finansal Yönetim Eğitimi’nde işletmelerin karşı karşıya kaldıkları finansal problemler sırasında ve sonrası alınabilecek kararlar anlatıldı.

TOBB Başkanı Hisakcıklıoğlu “Sigorta Lüks Değil, İhtiyaçtır”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra ve 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Patat, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde yapılan Sigorta Acenteleri Kurultayı’na katıldı.  Kurultay’ın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Son zamanlarda yaşadığımız pek çok felaket bir kez daha gösterdi ki, sigorta lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır” dedi.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

FTSO'dan 'Finansal yatırım araçları ve bunlara yatırım yapma' eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Menteşe'de 'Gençler İşte' Projesi Başladı

Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında Muğla’da 18 – 29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla “Menteşe’de Gençler İşte” (Youth at Work in Menteşe) projesi başlatıldı.

FTSO'da finansal okuryazarlık alanında eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

FTSO’dan Findeks Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Kredi Kayıt Bürosu tarafından bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanmış finansal hizmet platformu Findeks’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Finans Eğitimi Düzenlendi

MUTSO üyelerine yönelik Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi düzenlendi.

Okul Öncesi Öğretmenlerine Lego Eğitimi Verildi

Muğla’da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘’Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi’’ kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Lego Eğitimi” başladı.

"Gençler İşte" Projesi Başladı

Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında Muğla’da 18 – 29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla “Menteşe’de Gençler İşte” (Youth at Work in Menteşe) projesi başlatıldı.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

KAMU BANKALARI İLE REEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ TOPLANTIYA BAŞKAN ÇIRALI DA KATILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin ülkemiz için fedakârca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz.” dedi.

DOLAR 17 TL'NİN ALTINA DÜŞTÜ

BDDK finansal istikrarı sağlamak için Türk Lirası cinsi ticari kredilere yeni düzenleme getirdi. Bu hamle sonrası dolar sert düştü. 17.37 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 16.52'ye kadar geriledi.

GİRGİN: ‘SARAYIN POLİTİKALARI ZENGİNİN FAİZİNİ FAKİRE AÇLIKLA ÖDETİYOR’

Bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek teklifle ilgili, Komisyonda konuşma yapan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin şu açıklamalarda bulundu:

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN ELEKTRİK FATURALARINDA ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLAYAN İŞ BİRLİĞİ

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerine sunduğu ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve fatura ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla QNB Finansbank ile yaptığı iş birliğiyle; ödemelerini Kassa Finansbank e-Cüzdan üzerinden gerçekleştirecek tüm müşterilerin, 50 TL üst limit olmak üzere faturalarının yarısının e-cüzdan hesaplarına geri yükleneceğini duyurdu.

GİRGİN: ‘FİNANS BARONLARINI KOLLAYACAĞINIZA, HALKIN EKMEĞİNİ KORUYUN!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Komisyonda konuşma yapan Süleyman Girgin, İstanbul Finans Merkezi projesinin faiz lobisini daha da zengin etmek için yapıldığını vurgulayan Girgin “Yüksek vergi teşviği, ulusal mevzuattan muaf tutulma gibi ülke egemenliğini tehdit eden ve küresel zenginleşmeye katkı sunmak amacını taşıyan bu reklam kokan "merkez" projelerinin bir avuç kişi dışında ortalama vatandaşa bir faydası yok” dedi.

Fethiye’nin Fuar Alanı Ve Kongre Merkezi ihtiyacı FTSO’da ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanılarak tamamlanan ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ FTSO’daki toplantıda Fethiye’nin resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle paylaşıldı. Projenin uygulanabileceği alanlar, finansal analizi ve kış turizmine yapacağı katkıların katılımcılara aktarıldığı toplantıda, ilçenin kongre merkezine ihtiyaç duyduğu görüşü ön plana çıktı. Fethiye’ye kongre merkezi kazandırmak için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bu doğrultuda bu yıl 15 Mayıs’ta netleşecek, Babadağ Teleferik’ten elde edecekleri gelirin büyük önem kazandığını söyledi.

“Zor şartlarda mücadele veriliyor”

Muğla Borsa ve Oda başkanlarından yapılan ortak açıklamada, 2019 yılından bu yana ekonomik sorun yaşayan üye işletmelerin ve esnafın, ticari kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. 

Tezcan,“Takdir halkımızın”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

Başkan Aras Re360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu

2017’den beri her yıl gerçekleştirilen Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör işbirliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, MIPIM Stratejik partnerliğiyle İstanbul’da düzenlendi. Etkinlikte, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Yerel Yönetim Anlayışının Kamusal Yatırımdaki Rolü” başlığı ile konuşma yaptı.

Başkan Çıralı , 22-23 milyon TL nefes kredisi kullandıracağız

Küresel salgın nedeni ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası üyelerinin finansman ihtiyacına cevap verebilmek için TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yoğun girişimleri ile Nefes Kredisi sağlandı. Fethiye’de de Nefes Kredisi bugünden itibaren hayata geçirilirken bu kredinin 8. TOBB nefes kredisi olduğu ifade edildi. Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı “yıllık yüzde 17.50 faizli Nefes Kredisi, 6 ay ödemesiz 12 taksitli olacak yani 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. Fethiye’de üyelerimize 22-23 milyon TL Nefes Kredisi kullandıracağız” ifadelerini kullandı.

Medya Kuruluşları da KOSGEB Desteğinden Yararlanmalı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, pandemi döneminde adeta yaşam savaşı veren yerel medya kuruluşlarının, KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerektiğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Vatandaşlarımız uygun fiyata beş yıldız kalitesinde hizmet alacak

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler sahil yolu üzerinde yapımı devam eden “Halk Plajı” hakkında sosyal medyada çıkan haberlerin ardından plaj hakkında bilgi veren Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, işletmenin yapımı ve tüm finansmanının Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü iştiraki olan Turaş A.Ş tarafından karşılandığını belirtti. Mete açıklamasında, “Halkımıza getirdiğimiz bu hizmetin işletmesi de yine Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü iştiraki olan Turaş A.Ş tarafından yapılacaktır. Sosyal medyada çıkan bazı söylemlerde olduğu gibi buranın kiraya verilmesi söz konusu değildir” dedi.

KRİPTO PARA SKANDALI MUĞLA'YA SIÇRADI

Thodex'den sonra kripto para platformu Vebitcoin da finansal olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek faaliyetlerini durdurdu. Vebitcoin'in Merkezi olduğu öğrenilen Menteşe'de ki ofise polis ekipleri sevk edildi.

Kıvrak Motor yine Türkiye satış birincisi

Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, Honda Türkiye satış birinciliğini 2020 yılında da kazandı. 44 yıldan bu yana Fethiye’de Kıvrak Motor olarak halka hizmet veren Kıvrak Motor, Honda Türkiye satış birinciliğini yine Fethiye’ye getirdi. Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, öncelikle müşterilerine teşekkür ederek; “2020 yılında korona virüsü salgınına rağmen satışlarımızı yüzde 20 arttırarak, hizmetimizi sürdürdük. 2021 yılında hedefimiz yüzde 30’lara ulaşmak” ifadelerini kullandı. 

Finans Kampanyası devam ediyor 

Fethiye’de hizmet veren Toyota Plaza Bakırcılar’ın büyük finans avantajlarıyla dolu kampanyası şubat ayında da devam ediyor. 2021 model tüm Corolla ve C-HR modelleri ile 2020 model tüm Corolla, C-HR, Corolla Hatchback ve Yaris modellerine Toyota Finans çatısı altında ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla 100 bin TL 12 ay vade ve yüzde 0,99 finansman oranı ile sahip olunabilecek. Bunun yanında 2020 model yılı Toyota RAV4 modeli de 200 bin TL 12 ay yüzde 0.99 finansman oranıyla Toyota Plaza Bakırcılar’da satışa sunulacak.  

Sigorta ve Finans Hizmetleri Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. 

Karaca, Fethiye Belediyesi doğru adımlar atıyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, S.S Çalış Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine ziyaret gerçekleştirdi. Üyelerin sorunlarını dinleyen Karaca, Fethiye Belediyesi’nin iyi bir finans politikası ile doğru adımları attıklarını söyledi.

Girgin, Muğla sadece turizm kenti değildir

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılan ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşan, Hibe Programı’nda (IPARD) “Muğla’nın neden kapsam dışı bırakıldığı”nı sordu.