TOBB Başkanı Hisakcıklıoğlu 'Sigorta Lüks Değil, İhtiyaçtır'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra ve 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Patat, Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde yapılan Sigorta Acenteleri Kurultayı'na katıldı.  Kurultay'ın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Son zamanlarda yaşadığımız pek çok felaket bir kez daha gösterdi ki, sigorta lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sektörün öncü kurumları ile birlikte Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) yönetimi, her ilin sigorta acenteleri il delegeleri, ticaret odaları sigortacılık meslek komite üyeleri, Türkiye genelindeki sigorta acenteleri derneklerinin temsilcilerinin katıldığı Kurultay’da Fethiye’yi FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra ve 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Patat temsil etti. 
Konuşmasında sigorta sektörünün Türkiye ekonomisinin teminatı olduğunu ifade eden, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Tüccarımızı, sanayicimizi, çiftçimizi ve tüm halkımızı bilinçlendirirken, en uygun teminatları, doğru poliçeleri sunmalıyız. Hasar olduğunda da, sigortalılara en hızlı ve en güvenilir hizmeti vermeliyiz. İşte tüm bunları sadece acentelerimiz sağlayabilir. Dolayısıyla acentelerimiz olmadan bu sistem büyüyemez. Sigorta sektörünü büyütmek için yapacak daha çok işimiz var. Birliğinizi koruduğunuz sürece çözemeyeceğiniz sorun yok. Hep söylediğim gibi “birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.” dedi. 
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut da Kurultay’da yaptığı konuşmada 2023 yılının deprem ile birlikte zor bir yıl olduğuna vurgu yaparken, depremde sigortanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Korkut, Kurultay’ın sektörün sorun ve çözüm önerilerini konuşabilmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Hıra: “Sektöre ilişkin sorular cevap buldu”
Kurultayın sektör açısından çok verimli geçtiğini vurgulayan FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, “Yoğun bir katılımla gerçekleşen kurultayda sektör yetkililerinin değerli bilgi paylaşımlarının yanı sıra katılımcıların sorularına birinci ağızdan verilen cevaplar, süreçlerle ilgili birçok duruma netlik kazandırdı. Kurultayı düzenleyen TOBB-SAİK’e bu güzel organizasyonla meslektaşlarımızı sektörün öncü kurumlarıyla bir araya getirdiği için teşekkür ederim.” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN