Hijyen Haberleri

Hijyen Haberleri

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

Güvenli Ulaşım için Otobüs Denetimlerine Devam Ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşların daha güvenli, konforlu ve hijyenik bir ortamda seyahat edebilmeleri için yetki ve sorumluluğu kapsamında kendi envanterine ait siyah plakalı toplu taşıma araçlarını sefere çıkmadan önce denetliyor.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

FTSO’nun Hijyen Eğitimine 47 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi. 

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

13’ÜNCÜ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle Milas Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında gıda, hijyen ve kedi-köpek mamasını içeren 13’üncü yardım aracı deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

SEYDİKEMER’DE ZABITA EKİPLERİ FIRINLARI DENETLEDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetleyerek hijyen ve gramaj kontrolü yaptı.

GIDA VE SU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi.

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Muğla Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İlçe Tarımdan kantincilere eğitim

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, eğitim öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul, kantin ve yemekhanelerinde çalışan personele hijyen eğitimi verildi.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

Zentara’da sezon bitmiyor

Zentra Beach, leziz ve hijyenik bir ortam arayanların buluşma noktası haline geldi. Tamamen doğal ve organik kahvaltısının yanı sıra kebap ve ızgara çeşitleri ile de adından söz ettiren işletme, sonbaharın keyfini çıkarmanız için tüm imkanları sunuyor.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Fethiye Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda 7 tanesi gündem dışı olmak üzere toplam 13 madde görüşüldü. Meclis toplantısı; sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

FTSO’nun ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından konaklama ve yeme-içme sektörüne yönelik düzenlenen ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı. Eğitime katılan sektör temsilcilerinin pandemi sürecinde uyulması gereken kurallara ilişkin detaylı bilgiler aldığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 66 katılımcı ile birlikte pandemi sürecinde eğitim verilen Oda üyesi ve çalışan sayısının bin 44 kişiye çıktığını kaydetti.

Büyük Samanlık Plajı Engelsiz Plaj olarak da hizmet veriyor

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen Büyük Samanlık Plajı yeni sezonda hizmet vermeye başladı. Engelsiz Plaj olarak da hizmet veren Büyük Samanlık Plajı, kaliteli, uygun fiyatlı ve hijyenik bir hizmet anlayışı ile misafirlerine kapılarını açtı.

Tatlıköy Durağı 2. şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor

Yıllardır bir birinden lezzetli ürünleri ile Fethiye halkına hizmet veren Tatlıköy Durağı bünyesine bir şube daha ekledi. Tatlıköy Durağı geniş ürün yelpazesiyle ürünlerini halkın beğenisine sunuyor. Üretimde önceliğin günlük üretim, hijyen ve sağlıklı ürünler üretmeye dikkat ettiklerini vurgulayan İşletme sahibi Muharrem Canözü, “Üretimde öncelikle günlük üretim yapmaya temizliğe hijyene sağlıklı ürünler üretmeye dikkat ediyoruz doğal olarak bu da başarıyı getiriyor” dedi.

Fethiye’de kafe ve restoranlar da normalleşme sevinci

Uzun bir süredir Kovid-19 nedeniyle kapalı bulunan kafe ve restoranlar kademeli normalleşme ile birlikte kepenklerini açınca büyük sevinç yaşadı. Mekanların gerekli temizlikleri yapıldıktan sonra masalar ve sandalyeler silinip, yerlerine yerleştirildi. Mutfaklarda yine hijyen tedbirleri altında müşteriler için hazırlıklar başladı. Kafe ve restoran işletmelerinde çalışanlar, “Bugünü özledik. Dünya varmış. Aylardır mağdur olduk. Aşılama çalışmaları iyice artar ve bu virüsten biran önce kurtuluruz” ifadelerini kullandılar.

Kaymakam Fırat, vaka düşüşü yüzde 50’den fazla

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri bakanlığının 17 günlük kısıtlamada semt pazarlarının Cumartesi günleri yürüme mesafesindeki vatandaşlar için kurulması üzerine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Pazar denetimine çıktı. Fethiye’de Salı ve Cuma günleri kurulan iki Pazar aynı anda kurulurken, Kaymakam Eyüp Fırat, semt pazarında alınan tedbirleri yerinde görüp, maske, sosyal mesafe ve hijyen kontrolleri gerçekleştirdi. Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye’de alınan tedbirler ve kısıtlama nedeniyle vakalardaki düşüşün yüzde 50’nin üzerinde olduğunu ifade etti. 

KIZILAY EKİPLERİNE KEMAN ÇALARAK TEŞEKKÜR ETTİLER….

Türk Kızılay Menteşe Şubesi Pandemi nedeniyle çalışamayan Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Derneği üyesi müzisyenlere, gıda kolisi, kavurma konserve ve hijyen paketi yardımında bulundu.

FTSO’nun 5 Hijyen Eğitime Toplam 94 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye Halk Eğitim Merkezi ile birlikte konaklama, gıda ve su sektöründe çalışanlara yönelik düzenlediği 5 hijyen eğitimine toplam 94 kişi katıldı.

Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu

Pandemi döneminde doğal güzellikleri ve hijyenik ortamlarıyla ön plana çıkan turizm merkezi Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu. Rusya, artan korona virüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahati 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Fethiye’de tatil yapan Rus turistler bu kararın sağlık için alındığını belirterek, bu karardan rahatsız olmadıklarını kaydettiler. 

MUÇEV'in yaptığı  çalışmalar kirliliğin önüne geçecek AMAÇ, 'KORUYARAK KULLANMA'

Fethiye-Göcek koylarında yapılan düzenleme ile koyların temiz olacağı, hijyenik ve nizami sistemin sağlanacağı belirtildi. 

Türk Kızılay Menteşe Şubesi’nden gıda ve hijyen yardımı

Türk Kızılay Menteşe Şubesi tarafından Menteşe İlçesinin Zeytinköy, Dağpınar, Sarnıç, Denizova ve Yeni Bağyaka Mahallelerinde yaşayan vatandaşlara Gıda Kolisi, 800'er gramlık kavurma konserve ve hijyen paketi yardımında bulunuldu. Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 500 aileye Gıda Kolisi, kavurma, nakit yardımı ve hijyen paketleri ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye Halk Eğitim Merkezi ile birlikte gıda ve su sektöründe çalışanlar için düzenlediği hijyen eğitimine 43 kişi katıldı. 

18 Mart Çanakkale Zaferi Oryantiring Yarışması yapıldı 

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oryantiring Muğla İl temsilciliğinin faaliyet programında yer alan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Oryantiring yarışması Kışla Parkında yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan yarışlar açık alanda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak tamamlandı.