Ilhan Haberleri

Ilhan Haberleri

Milletvekili Otgöz, Köyceğiz'in Muhtarları ile Bir Araya Geldi

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, saha çalışmalarına Köyceğiz'de devam ediyor. Milletvekili Yakup Otgöz, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve İlçe Başkanı Mehmet İlhan ile birlikte Köyceğiz'in muhtarları ile toplantı yaptı.

Denizden tuttuğu balıklarla 5 tane çocuk okuttu

Fethiye ilçesinde 20 Yıldır balıkçılık yaptığını belirten Fatma İlhan tuttuğu balıklardan elde ettiği gelirle 5 çocuğunun da eğitim masraflarını karşıladığını ifade etti. 

TOBB Proje Okulundan 106 Öğrenci Mezun Oldu

MUTSO’nun hamiliğini yürüttüğü Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL’nin 106 öğrencisi mezun oldu. 

tosun, 'Verin Yetkiyi, Görün Ankara’daki Etkiyi!'

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları Bodrum’da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Regia Mare Hotel Bodrum’da İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde, İYİ Parti Muğla Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Metin Ergun ile Muğla Milletvekili Adayları Behçet Saatcı, Mehmet Tosun ve Ayfer İlhan Öçer hazır bulundu. 

“Bu Çok Önemli Bir Seçim”

İyi Parti Muğla 5. Sıra Milletvekili Adayı Ayfer İlhan Öçer, Bodrum Denizciler Derneği’nde denizciler ve vatandaşlarla bir araya gelerek seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

İyi Parti Muğla Vekil Adaylarından Bodrum Çıkarması

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları Prof. Dr. Metin Ergun, Behçet Saatcı, Mehmet Tosun ve Ayfer İlhan Öçer, Bodrum’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. İyi Parti Muğla İl Başkanlığı ve Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen buluşma, Bodrum Denizciler Derneği’nde gerçekleşti. Milletvekili adayları Bodrum ve Muğla genelinde denizcilerin yaşadığı sorunlara çözüm önerilerini ve İyi Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini anlattılar. 

Denizcilerin Sorunları Ele Alındı

İyi Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe beraberinde İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İyi Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili adayları Metin Ergun, Behçet Saatcı, Mehmet Tosun ve Ayfer İlhan Öçer ile birlikte Bodrum ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. 

İlçe Teşkilatı Keşkek Günü’ne Katılım Sağladı 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları beraberinde İyi Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Ayfer İlhan Öçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen Geleneksel Keşkek Günü etkinliğine katılım sağladı. 

MUTSO’dan  Üyelerine liderlik eğitimi 

MUTSO Üye Eğitimleri kapsamında, Eğitmen Marziye İlhan tarafından ‘Kişisel Kalite, Profesyonellik ve Liderlik Eğitimi’ verildi.

ŞENEL SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

Tayfune Güzide Şenel’in eşi, Başar ve Tevfik Görkem Şenel’in babaları Ecz. İlhan Şenel son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI;

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. 28 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkaran ekibin bir parçası olan Yavuz İlhan, “Hatay’da gördüğümüz her şey yıkılmıştı. Nasıl bir cehennem çukurundayız dedik. Ancak bu çukurdan bir hayatı kurtarmanın mutluluğu anlatılamaz ” dedi.

MUĞLA’NIN İKİ ELEKTRİKLİ ARACI YARIŞA HAZIR

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak üzere İzmit’e gitti. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

DEDE VE TORUNU YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Fethiye'de geçtiğimiz günlerde yağmur suyu dolu havuzda düşerek boğulan 3 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetmişti. İlhan'ın dedesi Ömür İlhan da acı haberi alınca, kalp krizi geçirip vefat etti.

Arslan, “Amacımız vatana ve millete hayırlı sporcular yetiştirmek”

Muğla Boks İl Seçmeleri, geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. 18-24 Eylül tarihleri arasında Zonguldak'ta gerçekleşecek olan Dinçer İlhan Büyük Erkek ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Muğla'yı 57 kilogramda Fethiye Gençlik ve Spor Kulübü Arslan Fight Arena'dan Songül Ayten temsil edecek.

Ercan, 'Diplomanız sadece bir belge değil, mesleğiniz olsun'

6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde Muğla ilimizde MUTSO’nun proje okulu olan Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de tercih sürecinde değerlendirilmesi konusunda açıklamada bulundu.

TOBB’un proje okulu Rehber Öğretmenlere tanıtıldı

Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, tercih dönemi öncesi Menteşe’de çalışan Rehberlik branşı öğretmenlerine tanıtıldı.

İlman’ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler

Milli Takıma seçilen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Milas Mehmet Güçlü Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları ve antrenörleri İl Müdürü Ömer İlman’a ziyaret ettiler.

Kurt’un son kitabı yolda

Şimdiye kadar birçok yerel yazar, Fethiye’nin tarihini ele alıp onlarca kitap çıkardı. Bu yazarlardan biri de Fethiye’de doğup büyüyen ve eski Fethiyeliler’i anılarıyla birlikte kaleme alan İlhan Kurt. Fethiye ile ilgili araştırmalarına 90’lı yıllarda başlayan İlhan Kurt, şimdiye dek hep Fethiye’yi anlatan ve tarihine ışık tutan 6 kitap çıkarmış. Şimdilerde 7. kitabının hazırlıklarını sürdüren Kurt, “Makri’den Meğri’ye kitabını yazarken eksik kalan yönler vardı. Koskoca Fethiye’yi bir iki kitaba sığdırmak mümkün değil” diyerek son kitabının isminin ‘Makri’den Meğri’ye Meğri’den Fethiye’ye Anılar 2’ olduğunu ifade etti. 

Menteşe'de Seri Dezenfektan Üretimi Başladı

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri, koronavirüs salgını nedeniyle dezenfektan, kolonya ve yüz koruyucu siperlik üretiyor. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Kazan başına bir saatte bir ton dezenfektan üretilecek. 4 kazan var ve 4 ton ürün aynı anda üretilebiliyor" dedi.

Ak Parti Muğla’da İlçe Başkanları Atandı

FERDİ YAVUZ- AK Parti Datça ilçe Başkanlığı görevine  Fatih Keleş, Fethiye İlçe Başkanlığı görevine Turgay Öztürk, Menteşe ilçe Başkanlığı görevine Eray Çiçek, Köyceğiz ilçe Başkanlığı görevine  Mehmet İlhan  atandı.

Mobbing ile Mücadele Derneği 10 Yaşında

Mobbing ile Mücadele Derneği Genel Başkanı İlhan İşman, Mobbing Farkıdalık Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Doğa Dostu Muhtar

Dalaman Atakent Mahallesi muhtarı Kürşat Kenan İlhan, sorumlu olduğu mahallesinde av yasağı uygulanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Köyceğiz Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.