Denizden tuttuğu balıklarla 5 tane çocuk okuttu

Fethiye ilçesinde 20 Yıldır balıkçılık yaptığını belirten Fatma İlhan tuttuğu balıklardan elde ettiği gelirle 5 çocuğunun da eğitim masraflarını karşıladığını ifade etti. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de günün her saatinde taze balık bulmak mümkün. Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besin olduğunu ifade ediyor. Özellikle sezonunda balık, haftada 2 kez düzenli olarak tüketilmeli.

Balık konusunda çeşitliliğiyle zengin olan Fethiye’de uzun yıllardır balık işiyle uğraşan Fatma İlhan, FRTTV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu. İlhan, yaptığı açıklamada: “Eşim balıkları tutuyor, ben satışıyla ilgileniyorum. Birçok balık çeşitlerimiz var. Satışlarımız iyi durumda. Satmakta hiç zorlanmıyoruz. Herkesin rızkı veriliyor. Haftada bir kez balığa çıkıyoruz. Balıklarımız tazedir. Balıklarımızı Yedi burunlar mevkiinde tutuyoruz. Kocam 60 senedir, ben de 45 senedir bu işi yapıyorum. Eşim her ne işe girdiyse de bu işe geri döndü rızkımızı denizde arıyoruz. 5 çocuğuma da bu iş sayesinde üniversite okuttum. Bu seferde torunlarımı okutmak istiyorum. Balığın kalitesine göre fiyatlarımızda değişkenlik sürüyor. 100 liradan 800 liraya kadar balıklarımız mevcut. “ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN