Incir Haberleri

Incir Haberleri

Kökten, Esnafları Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçimler öncesinde çalışmalarını Zincirlikavak ve Çalıca mevkilerinde bulunan esnafları ziyaret ederek sürdürdü. 

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Başkan Adayı Muhammet Kökten, İncirköy ve Nif mahallelerini ziyaret etti

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında İncirköy ve Nif mahallelerini ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten, Mahalle Başkanlarının Taleplerini Dinledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, AK Parti mahalle başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

Fethiye’de 3 Aracın Karıştığı Kazada Maddi Hasar Meydana Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Menteşeoğlu Mahallesi’nde 3 aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazaya karışan 3 araçta da maddi hasar meydana gelirken herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Çağdaş Bodrum, Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelecek

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çağdaş Bodrum Spor, 16. Hafta karşılaşmaları kapsamında ligin ikinci yarısındaki en zorlu maçlar zinciri için hazırlanıyor.

Gaziantepli Tatlı Ustası Koç, “Baklava Konusunda Fethiye’de 1 Numarayız”

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

400 adet incir fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi tamamlanırken, son eğitim çalışması Dalaman'da yapıldı. Programda incir yetiştiriciliği yapan kadın üreticilere 200 adet kerevet (kurutma sepeti) ve 400 adet incir fidanı dağıtıldı.

'Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda' projesi tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) GEKA destekli  ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi başarıyla tamamlandı.

Misafir Evi'nde Kaya İnciri Şenliği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Kaya İnciri, Kaya Misafir Evi’nde düzenlenen şenlikte tanıtıldı.

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretle Tescillendi 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

Fethiye’de Zincirleme Kaza Meydana Geldi

Fethiye Ölüdeniz yolunda zincirleme kaza meydana geldi. 3 aracın karıştığı kazada maddi hasar meydana geldi.

Fethiye’de Starlink Uyduları Görüldü

Fethiye’de Elon Musk'a ait Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi ilgi çekti.

Çevre yolunda zincirleme kaza

Fethiye çevre yolunda zincirleme kaza meydana geldi. Kazada yaralılar bulunuyor.

Başkan Karaca, “Çok katlı otopark yapacağız”

İncirköy Camii’nin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, çok katlı otopark yapılacağını söyleyerek, “Elektrikli araçlarla salı pazarından şehir merkezine ring vereceğiz” dedi.

Millet İttifakı ortaklarından mahalle ziyaretleri 

Millet İttifakı ortağı Fethiye İlçe Teşkilatları, seçim çalışmaları kapsamında İncirköy, Üzümlü, Nif ve Kızılbel mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldiler. 

Seçim çalışmaları değerlendirildi

İyi Parti 28. Dönem Muğla 2. sıra Milletvekili Adayı Behçet Saatcı beraberinde İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile birlikte İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

FETHİYE KAYA İNCİRİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ AB YOLUNDA

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) coğrafi işaretli Fethiye Kaya İnciri’ne Avrupa Birliği tescili yaptırmak için hazırladığı ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından başarılı bulunarak, 2022 Teknik Destek Programı kapsamına alındı.

FETHİYE’NİN EN ESKİ REHBERLERİNDEN NACİ DİNÇER, KAYAKÖY’Ü ANLATIYOR…

“Önce yamaçta kayalar, kayalardan doğan evler, evlerden doğan yaşantılar, sonra terk edilmiş yaşantılar, evler, kayalar, terk edilmiş insanlar, unutulmaya yüz tutmuş insanlık değerleri ve hepsinin üstünde biten incir ağaçları…”

5. TURİZM TEDARİKÇİLERİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Bodrum Otel Satın Alma Gastronomi Platformu (BOSGAP) ve Niko Turizm tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Turizmi ve Tedarik Zincirinde Markalaşma” teması ile düzenlenen “5.Turizm Tedarikçileri Buluşması” Herodot Kültür Merkezi’nde açıldı.

DALAMAN’DA BİN 470 ADET DALAMAN KAYA İNCİRİ FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

ÜRETİM VE ÜRETİCİ DESTEKLENİYOR

Milas Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı desteklemeler kapsamında yüzde 50 hibeli zeytin, incir, mandalina, portakal, erik, badem, ceviz, kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

YUNANİSTAN’DAN BODRUM’A DAYANIŞMA ZİNCİRİ

Yunanistan Kızılhaç heyetine bağlı yardım ekibi, Bodrum’da dayanışma zinciri oluşturdu. 30 kişilik heyet getirdikleri yardım kolilerini Türk dostları ile birlikte taşıdı.

ÜRETİCİLERE, İNCİR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere Fethiye ve Seydikemer’in tarımsal ürünlerinin ön plana çıkması için çalışmalarına devam ediyor. FTSO tarafından Aydın İncir Araştırma Enstitüsü’nde yetişen 2500 Fethiye Kaya inciri fidanının dağıtımının ardından çevrimiçi ‘İncir Yetiştiriciliği’ eğitimi verildi.

2500 FETHİYE KAYA İNCİRİ FİDANI ÜRETİCİLERE DAĞITILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alınarak Aydın İncir Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 2500 Fethiye Kaya İnciri fidanı Seydikemer’de üreticilere dağıtıldı. Coğrafi işaret tescili ile birlikte bölgemize özgü Fethiye Kaya İnciri’nin değeri hızla artarken, geçen yıl toprakla buluşturulan 1500 fidan ile birlikte Fethiye ve Seydikemer’de dikilmek üzere dağıtılan fidan sayısı 3500’e ulaştı. 

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU’NDA BÖLGEMİZİN ÜRÜNLERİ ANLATILDI

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen ‘Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Dış Ticaret ve Sanayi İşlemleri Sorumlusu, aynı zamanda FTSO Coğrafi İşaretler yetkilisi Özge Ertürk Hakanoğlu konuşmacı olarak katıldı. FTSO tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen Seydiler Kilimi, Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretiminin arttırılmasına ilişkin hedefleri katılımcılarla paylaşan Hakanoğlu, ürünlerin ekonomik yönden üreticilere, firmalara ve bölgeye katkıları hakkında sunum yaptı.

SYNEVO LABORATUVARI FETHİYE’DE

Avrupa’nın lider laboratuvar zincirlerinden biri olan Synevo, Fethiye’de açıldı.

VATANDAŞLA BULUŞMA TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, vatandaşlarımızın sorun, istek, şikâyet ve önerilerini doğrudan dile getirebilmelerine imkân vermek ve çözüm üretmek amacıyla "Vatandaşla Buluşma Toplantısı" gerçekleştirildi.

PAZARDA 15, MARKETTE 35 LİRA

Zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Semt pazarında 15 liradan satılan domates, markette 35 liradan satılıyor.

SENİT EKMEK VE İNCİR, SLOW FOOD LİSTESİNDE

Fethiye Kayaköy’de faaliyet gösteren Fatih Saatcı’nın işletmesi “Senit Ekmek” ile yine Kayaköy’de faaliyet gösteren Hilal Hatip Sırmalı’ya ait “İncir” adlı işletme Slow Food Aşçılar Dayanışması Listesi’ne girerek prestijli bir başarıya imza attılar.