Iptal Haberleri

Iptal Haberleri

Fethiye Ölüdeniz’de Fırtına Etkili Oldu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında Fethiye Ölüdeniz’de fırtına görüldü. Uçuşlar ise iptal edildi.

Başkan Akdenizli: “Gazze’de Yaşanan İnsanlık Dramı Nedeniyle Hülya Avşar Konseri İptal Edilmiştir”

Seydikemer Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı kapsamında yapılması planlanan Hülya Avşar konseri, Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle iptal edildi.

3 günlük milli yas Solo Türk Gösteri Uçuşları İptal Edildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla "3 günlük milli yas" ilan edilmesinin ardından Türkiye'de birçok etkinlik iptal edildi.

“Vergiler çok fazla! Ek MTV için söylenecek söz yok”

Anayasa Mahkemesi(AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı. Kararı duyan vatandaş ise isyan etti.

Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı İptal Edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yöre halkının açtığı davada fabrikaya verilen ÇED kararının iptal edilmesinin ardından Menteşe Belediyesi’nce Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edildi. 

Fethiyespor’un Futbolcusunun Transferi İptal Oldu

Fethiyespor’da forma giyen sol bek oyuncusu Mehmet Sacit Yolcu’nun 3 Eylül’de Elazığspor’a transferi duyurulmuştu. Yolcu’nun transferi, Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı’nın isteğiyle iptal oldu.

Olaylı maç ileri bir tarihe ertelendi

17 Mayıs Çarşamba günü Fethiye Sentetik Futbol Sahası’nda oynanan, normal süresi 1-1 ilerleyen maçta rakip takımın saha olayları çıkarmasından ötürü maç, ileri bir tarihe ertelendi.

MİLAS TUZLA SULAK ALANI İÇİN ÇED OLUMLU KARARI İPTAL EDİLDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin müdahil olduğu Milas Tuzla Sulak alanında yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi ile ilgili davada ÇED Olumlu Kararının iptal edilmesine karar verildi.

EMİTT FUARI DEPREM NEDENİYLE ERTELENDİ

8-11 Şubat tarihleri arasında 26'ncı kez düzenlenmesi planlanan EMITT Turizm Fuarı, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle iptal edildi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Fethiye Özer Olgun kültür Merkezi'nde düzenlenen tören ile kutlandı. Çelenk Sunma Töreni ise yağış nedeni ile iptal edildi.

FETHİYE KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURU, BAĞ BOZUMU FESTİVALİ İPTAL

Fethiye Belediyesi'nin ve Üzümlü Mahallesi Muhtarlığının katkılarıyla üçüncüsü düzenlenecek olan bağ bozumu festivali Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeni ile Fethiye Kaymakamlığı tarafından iptal edildi.

DANIŞTAY ZEYTİNLİKLERİ MADENCİLİĞE AÇAN YÖNETMELİĞİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU

Danıştay Sekizinci Dairesi, 1 Mart 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan zeytinlik sahaları madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un açtığı dava hakkında 13 Eylül 2022 tarihinde kararını açıkladı. 

İPTAL OLAN KPSS, YENİDEN YAPILDI

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Soruları (18 Eylül 2022) ÖSYM’nin 31 Temmuz 2022’de yaptığı 2022 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı kopya olaylarının ardından iptal olmuştu. İptal olan sınavın ardından adaylar yeni yapılacak sınav için hazırlanmaya başladı. İptal olan KPSS için yeni tarih 18 Eylül yani bugün olarak belirlenmişti.

TÜRK,’’ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLSİN!’’

Eğitim Sen Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’de katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MUĞLA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’da yapacağı program iptal edildi.

FETHİYE KAYMAKAMLIĞINDAN MİLYONFEST AÇIKLAMASI

Bu yıl 1-4 Eylül günleri arasında ikincisinin düzenlenmesi planlanan Milyonfest Fethiye Müzik Festivalinin, Muğla Valiliğinin tarafından iptal edildi haberlerine Fethiye Kaymakamlığından yazılı açıklama geldi. 

Milyonfest iptal edildi

Milyon Yapım tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi yapılması planlanan Milyonfest, Muğla Valiliği tarafından alınan kararla iptal edildi.

İKİ GÜNDE İKİNCİ ZAM!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Önceki iki gün peş peşe motorine yapılacak olan zamların iptal edilmesinin ardından dün fiyatlar değişmişti. Akaryakıta dün yapılan bir indirim bir de zam sonrası araç sahiplerine bugün kötü haber geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI YERİNDE DURMUYOR

Petrol fiyatlarında dün yaşanan sert düşüş akaryakıt fiyatlarında flaş bir gelişmeye neden olmuştu. Motorine yapılacak 1,26 liralık zam yaşanan düşüşle iptal edilmişti. Ancak motorin grubunda 17 Ağustos Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 79 kuruş zam bekleniyor. Benzin fiyatlarında ise değişiklik beklenmiyor.

SAĞLAM, “BU SÜRECİN TAKİPCİSİ OLACAĞIM”

ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin ardından Fethiyeli Hüseyin Sağlam sınav iptalinde yaşadığı mağduriyet nedeni ile ÖSYM’ye karşı hem maddi hem de manevi tazminat davası açtığını açıkladı.

GİRGİN: CENNET KOYU HALKINDIR, HERKES HUKUKA UYACAK, 5’Lİ ÇETE DAHİL!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Bodrum Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat’ın, özelleştirme ihalesini iptal eden Danıştay kararını yok sayarak inşaata başlayacak olmasına tepki gösterdi.

MARMARİS KENT KONSEYİ’NDEN DOĞA MÜCADELESİ

Marmaris Kent Konseyi tarafından Sinpaş’ın İçmeler Kızılkum Mevkii’nde başlattığı entegre projesi için açılmış olan “ÇED gerekli değildir” kararının iptali istemli davanın karar duruşması yapıldı. Edinilen bilgiye göre mahkeme 15-20 gün içinde dava konusu hakkında kararını verecek.

GİRGİN: BODRUM GÜMÜŞLÜKTEKİ MYNDOS ANTİK KENTİ HARAP OLACAK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Myndos Antik Kenti’nin 1. Derece korunması gerekli arkeolojik sit alanının derecesinin düşürülmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Girgin, “derece düşürme kararı iptal edilmelidir” dedi.

İyi Partili Ergun Kıyı Yönetmeliği’nin İptali İçin Danıştay’a Başvurdu

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 16 Nisan 2022 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan "Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i yargıya taşıdı.

FETHİYE-SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU’NDA TURİZM SEZONU ÖNCESİ BÖLGEDEKİ SON DURUM ELE ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

FETHİYE TURİZM KONSEYİ TOPLANTISINDA GÖCEK KOYLARI İHALESİ KONUŞULDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Göcek koyları mapa ve şamandıra sistemi kurulum ihaleleri kapsamlı şekilde ele alındı. Göcek koylarının tarihindeki en büyük tehditle karşı karşıya kaldığını vurgulayan konsey üyeleri, ihalelerin iptali için ses yükseltme kararı alarak, sürecin koylara ve bölge turizmine etkilerini bilimsel olarak ele almak amacıyla çalıştay düzenlenme kararı aldı. Toplantının ardından konsey heyeti, Göcek koylarına ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüşmeler gerçekleştirdi.

FIRTINA SEBEBİYLE TEKNE TURLARI İPTAL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarılar sebebiyle Fethiye’de tekne turları iptal edildi. Yapılan açıklamada Kıyılarda 1.5-2 metre, açıklarda ise 3.5 metreye kadar dalga uyarısı yapıldı. Olası bir fırtına sebebiyle turların tehlike arz edebileceği bildirildi.

GİRGİN: OLDU BİTTİYE GETİRİLEN YATAĞAN YOLU İÇİN MAHKEMEDEN İPTAL KARARI ÇIKTI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada, 2022/329 sayılı kararı ile “Yatağan Geçiş Yolu” olarak adlandırılan yol için dava konusu işlemlerin iptali kararı verdiğini belirttikten sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunarak vatandaşları mağdur eden yol için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; AKP Menteşe’de samimiyse, önce çed olumlu kararını iptal etsin !!!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Menteşe’de yapılmak istenen Çimento fabrikası ile ilgili açıklama yaptı. Öztunç “AKP Menteşe’de samimiyse, önce ÇED olumlu kararını iptal etsin” dedi.

Girgin'den tapu iptali sorusu

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Menteşe, Köyceğiz, Ula ve diğer yerlerde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşın mülkiyet hakkını kısıtlayan uygulamayı dile getirdi.